קציצות פרסה עם עדשים ירוקותמנה קלילה, בריאה וטעימה בטירוף, שנחטפת במהירות שיא מהצלחת: קציצות כרישה אווריריות בתוספת עדשים ירוקות, שאפשר להכין בגרסה צמחונית או בשרית. רק תניחו על השולחן, תספרו עד עשר - ותחזרו לספר לנו מה קרה![]()
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
|
המצרכים :
אופן ההכנה:1 מבשלים במים את הכרישה והבצל כ-30 דקות, עד לריכוך מוחלט. במקביל, מבשלים את העדשים כ-30 דקות עד לריכוך. מסננים. 2 סוחטים את הכרישה היטב וטוחנים אותה ואת הבצלים במכונת בשר. אם רוצים להוסיף בשר טחון - מעבירים אותו במכונה יחד עם הכרישה. 3 מוסיפים את העדשים המבושלות וקמח המצה, מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים ביצים אחת אחת, עד לקבלת עיסה לא דביקה ולא נוזלית אך די אוורירית (אם התערובת יבשה או לא מספיק אוורירית כדאי להוסיף עוד ביצה). 4 מחממים במחבת שמן בגובה 3-4 ס"מ. יוצרים קציצות ומטגנים בחום בינוני 4-5 דקות מכל צד, עד שהקציצות מזהיבות. 5 מגישים חם או קר.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
![]() |