מפתול של קוסקוס וטלהמתי בפעם האחרונה הכנתם בשר וקוסקוס בפחות משעה? רות אוליבר מכינה לכם מנה כזו עם בשר מזוגג ומתובל היטב ברכז רימונים, בהרט וקינמון, שתיכנס לפנתיאון האישי שלכם
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
|
המצרכים (6 מנות):למפתול:
לבשר:
להגשה:
אופן ההכנה:שמים בקערה שמתאימה למיקרוגל קוסקוס, מים רותחים, שמן ומלח. מערבבים ומפעילים על בישול של 5 דקות. מקררים מעט ופותחים עם מזלג את פתיתי הקוסקוס המוכנים. 2 הבשר: מחממים מחבת כבדה עם שמן זית, ומטגנים את הבצלים כ-8 דקות להזהבה. מוסיפים גזר ומטגנים 3-4 דקות, מוסיפים בשר טחון, ומטגנים להשחמה, תוך כדי פירור הבשר. 3 מתבלים בבהרט, קינמון, מלח ופלפל, מוסיפים ציר או מים ומבשלים 5 דקות עד לאידוי. מוסיפים רכז רימונים ומערבבים. 4 מעבירים את הקוסקוס לקערה ומערבבים בעדינות עם מחצית מתערובת הבשר. מעבירים לצלחות אישיות, עושים גומה קטנה ועורמים בתוכה את שאר הבשר (אפשר גם להגיש בנפרד, כמו בתמונה). מקשטים במעט פטרוזיליה וצנוברים, מזרזפים קצת טחינה ומגישים מיד. >> בשבוע שעבר הכנו תבשיל עוף וגזר על מצע קוסקוס>> מבשלים עם הילדים: חביתיות קינואה וירוקים |