פסטה בסיר אחד
עם כל מתכוני הפסטות בסיר אחד, אנחנו מוצאים את עצמנו חוזרים שוב ושוב למתכון הזה של מיס פטל - שהוא מצד אחד בסיסי ואהוב על כולם (פסטה ברוטב עגבניות, איפה אפשר לטעות), ומצד שני קרמי יותר (כי יש גם שמנת מתוקה בעסק), עם קצת תרד שנותן שדרוג תזונתי ובכלל ותוספת של זיתי קלמטה שתמיד כיף לפגוש בביס.
אורז עם אפונה, גזר וטונה
עוד מתכון אולטרה מהיר, שבו בין טיגון האורז להוספת המים והבישול פשוט זורקים לתוך הסיר עוד כמה מרכיבים, שיהפכו אותו ממנת אורז לארוחה שלמה (אפילו חלבון יש). יחד עם הבצל הסגול והשום הכתוש שנדחפו להם לשלב הטיגון - מדובר באמת בסיר עם יחסי עלות-תועלת משגעים, גם מבחינת המחיר אבל בעיקר מבחינת ההשקעה הזעירה והטעם המספק.
מקלובה של עוף ופתיתים
אוקיי, המתכון השלישי שלנו להשבוע הוא אומנם מתכון בסיר אחד - כך שהוא עונה על ההגדרה שהצבנו - אבל מהיר הוא לא, אז ראו הוזהרתם. ההכנה עצמה היא קצת יותר מחצי שעה, אבל עד שהמנה מוגשת לשולחן יכולות לעבור משהו כמו שלוש שעות, אז אם אתם בעניין של מעכשיו לעכשיו חזרו בבקשה לאחד משני המתכונים הקודמים. אז מה יש לנו פה? בגדול, סיר של עוף עם פתיתים וירקות, בקטן: הרבה דברים שמטגנים בנפרד ואז מרכיבים בשכבות בסיר, מתבלים ושולחים לצלייה ארוכה - שעה וחצי לפחות - בתנור.
שבוע טוב.