קציצות

קציצות עגולות לא גדולות, שהכיף הכי גדול בלאכול אותן טמון ברוטב: רוטב שום לימון שמעקצץ בחמיצות מדויקת. הן כיפיות בפני עצמן, אבל כיף לאכול לצד אורז או אפילו פתיתים.

>> למתכון: קציצות בקר ברוטב לימון

קובה במיה (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
קובה במיה | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

קובה במיה

בגדול, מספיק לדעת שאת המנה מכינים בשעה בשביל לרצות לטוס למטבח ולהכין אותה עוד היום, אבל בכל זאת, ניתן לכם עוד סיבות. עכשיו, נכון שבמיה תמיד מפחידה? חייבים להקפיד על מרקם, שהיא בשיא העונה שלה וכו' - אבל כאן אפשר להסתפק בבמיה קפואה וברסק עגבניות מפחית שימורים ולחסוך זמן יקר. התוצאה תצא לא פחות טובה: קציצות נימוחות עטופות בשכבת סולת, ברוטב חמוץ-מתוק טעים ומאוזן. והכי חשוב? תוכלו לנצח להתרברב שהכנתם קובה בעצמכם. 

>> למתכון: קובה במיה בשעה אחת

טורטייה חזה עוף

מכל ה-3, זה המתכון שדורש הכי מעט זמן - אבל עושה את הרושם הכי גדול: גם טורטייה דקיקה (המתכון כולל טורטייה מקמח מלא, אבל ניתן להמיר בכל טורטייה אחרת שאוהבים), גם רצועות חזה עוף שצורבים זריז עם קצת סילאן וסויה, ירקות חתוכים לגפרורים דקים ועבי תיבול טריים שמרעננים את הביס. ארוחה כיפית של מזללה, רק בבית.

>> למתכון: טורטייה חזה עוף עם ג'ינג'ר ועשבים

טורטייה חזה עוף  (צילום: אסף רונן, mako אוכל)
טורטייה חזה עוף | צילום: אסף רונן, mako אוכל