סלמון בתנור בצ'ילי מתוק וסויה
סויה וצ'ילי מתוק הם שניהם רטבים שהם קונצנזוס - כל אחד בנפרד וגם שניהם ביחד. אולי לא כולם יודו שרוטב צ'ילי הוא בשבילם שדרוג למנה, אבל אנחנו יכולים לספור על כף יד אחת את האנשים שאנחנו מכירים שלא נהנים מהטעמים האלה כשהם פוגשים בהם. בקיצור, קחו את שני אלה, מרחו אותם על נתח של סלמון - שהוא ביי פאר הדג הכי אהוב בארץ - וקיבלתם מנה מהסוג שקשה מאוד לטעות איתו.
פרגיות בטריאקי על אורז
עוד אחד ממשפחת הטעמים האסייתיים, והפעם על בסיס פרגית. מתחילים בהשריה קצרצרה של קוביות העוף ברוטב על בסיס סויה, ובינתיים מעמידים על האש סיר אורז לבן. בזמן שהאורז מתבשל צולים את קוביות הפרגית על שיפוד מכל הכיוונים (מי שרוצה ליהנות עד הסוף ישבץ קוביות בצל סגול בין פרגית לפרגית), וזהו. מגישים הכל יחד, עם קצת בצל ירוק מפוזר מלמעלה, ומרגישים גאווה גדולה על זה שהנה עוד משימה מאחורינו, ואפילו היה כיף.
לזניה מהירה לילדים
טוב, לקרוא לזה לזניה זה קצת שקר, אבל מדובר במאפה דמוי לזניה שהוא כולו אלתור גדול וטעים. המתכון, של רותי רוסו המלכה, הולך ככה: מכינים רוטב עגבניות על בסיס עגבניות שרי (מעדיפים להתשמש בקנוי? גם אפשר). זורקים פנימה פסטה כמעט מוכנה - איזה שיש ואוהבים. אפשר גם רביולי, ואפשר עלי פסטה ייעודיים, אבל כל סוג עובד. מעבירים לתבנית ומפזרים מוצרלה - גם טרייה וגם יבשה - בשפע. 5-10 דקות תנור - ויש לכם את זה.
שבוע טוב ושקט.