תבשיל עדשים

מנה מעולה שקצת מזכירה קצת צ'ילי קון קרנה בזכות תיבול פיקנטי כיפי ובעיקר בזכות הנראות, אבל היא טבעונית לחלוטין ואפילו שמדובר בקטניות, אין צורך בהשריה מראש. יש כאן שילוב מעולה של טעמים וירקות, וביחד עם אורז לבן פשוט אפשר לסגור ארוחת צהריים משביעה, מזינה וטעימה. 

למתכון: תבשיל עדשים מתובל

בודהה בול

מעבר למראה המגרה והמזמין של המנה הזאת, זאת ללא ספק אחת הדרכים המהנות לשלב בהן טופו. ההמלצה היא להשרות את הטופו המרינדה לילה לפני או לפחות כמה שעות, אבל גם אם לא הספקתם או התכוננתם מראש - זה עדיין יהיה טעים. הרכב הירקות והתוספות יכול להשתנות בהתאם להעדפות אישיות, והקיצוץ וההכנה הם סוג של ריפוי בעיסוק. ארוחה טעימה, משביעה ומזינה לכל יום ובכל שעה, שגם ממש אפשר לקחת ללימודים או לעבודה (לארוז את הרוטב בנפרד ולשקשק). 

למתכון: בודהה בול טבעוני עם טופו ודלורית

קערת בודהה עם טופו ודלורית (צילום: אורי שביט, mako אוכל)
קערת בודהה עם טופו ודלורית | צילום: אורי שביט, mako אוכל

סלט שומר וגרגירי חומוס

אין כמו סלטים שהם ארוחה שלמה, בטח כשמדובר בסלט כל כך מיוחד וטעים. אפשר לוותר על החמאה ולהסתפק בשמן זית בלבד, וכמובן שאפשר להשתמש בגרגירי חומוס מוכנים לשימוש.

למתכון: סלט גרגירי חומוס ושומר

סלט גרגירי חומוס ושומר (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
סלט גרגירי חומוס ושומר | צילום: דרור עינב, mako אוכל