שניצל תירס משני מרכיבים

מתחילים עם מתכון שהוא צמחוני וטבעוני אבל בעיקר ממש ממש מוצלח, לשניצל תירס מינימליסטי אבל טעים להפליא, שהולך פשוט נהדר בלחמנייה עם חרדל וחסה או לחלופין בצלחת עם אורז, תפוחי אדמה או פתיתים. שני המרכיבים הם תירס ועדשים כתומות (כן כן), ואליהם מצטרפים תבלינים ובראשם כורכום, שנותן טעם בשרני לכל הסיפור. 

מתכון לשניצל תירס משני מרכיבים

קינואה עם ירקות צלויים (צילום: ענת אלישע, mako אוכל)
קינואה עם ירקות צלויים | צילום: ענת אלישע, mako אוכל

קינואה עם ירקות צלויים

עוד אחד צמחוני - פשוט כי קשה לנו לחשוב על בשר בחום הזה, וגם כי מהרגע שקיבלנו אותו מענת אלישע אנחנו לא יכולים לחכות לנסות אותו בבית. את הקינואה מבשלים בסיר, הכי פשוט שיש, ובמקביל צולים בתנור בצלים חתוכים גס ודלורית עם שמן זית ומלח. בהגשה מאחדים את הקינואה והירקות ומפנקים אותם בקצת טחינה וזילוף קטן של סילאן. יותר בריא או יותר טעים? ממש, אבל ממש קשה להחליט.

מתכון לקינואה עם ירקות צלויים

חזה עוף כמו במסעדות אסייתיות

המסעדות הסיניות של שנות השמונים לימדו אותנו לאהוב את השילוב של עוף (או בשר) ואננס, ומאז ועד היום החיבה הזאת לא עזבה אותנו. לא הגיוני כמה שאנחנו אוהבים את המנה הזאת, ולא משנה כמה החך שלנו התחדד עם השנים ובכמה מסעדות יוקרתיות אכלנו. ארוחת צהריים שהיא לא רק טעימה, היא פשוט כיף טהור.

מתכון לחזה עוף כמו במסעדות אסייתיות

 בתיאבון!