אורז ושעועית ברוטב אדום
אוכל שמעלה זיכרונות למאכלי מועדונית או צהרון הוא לרוב אוכל שנשמח מאוד לקבל בצלחת שלנו או שקופסה טובה שלנו תשב אצלנו במקרר. אורז עם שעועית ברוטב באדום כמובן נכנס לקטגוריה המיוחדת הזאת של אוכל שהוא לא רק נוסטלגי, אלא גם טעים ומזין.
למתכון: אורז עם שעועית לבנה ברוטב עגבניות
עוף מוקפץ ב-3 מרכיבים
לרון יוחננוב יש הרבה מתכוני פטנט: חלקם מקצרים תהליכים וחוסכים זמן, חלקם חוסכים חוץ מהזמן בעיקר עבודה קשה (טוב, לא נלך סחור סחור, אנחנו כמובן מתייחסים למתכון קובה-פטנט שסיפק ללא מעט עצלנים עם פוביית גלגול סיר יפה של קובות) וחלק הם פשוט טכניקה שלא הייתם חושבים ליישם. הפעם הוא מדגים הכנת עוף מוקפץ בטריאקי, רק בלי הטריאקי: מערבבים סויה וסוכר חום. מומלץ כמובן להעשיר את המנה עם עוד קצת מרכיבים כמו ג'ינג'ר ובצל ירוק, ולהגיש עם אורז/נודלס/מה שאוהבים.
למתכון: עוף מוקפץ עם טריאקי ב-3 מרכיבים
לפני שתתהו, תנו לנו כבר לענות: למה קרם קוקוס? כדי שהפירה יהיה פרווה. מי שלא שומר כשרות יכול כמובן להשתמש בחמאה או שמנת - כל אחד והעדפתו להכנת הפירה. מעבר לכך מדובר במתכון סופר קלאסי וכיפי, רק להוסיף מלפפון חמוץ ולטרוף.