מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

3 ארוחות צהריים מהירות לתחילת השבוע

השבוע יש לנו פסטה אחת עם בשר, פסטה אחת בלי, ועוד מנה צמחונית מרהיבה של אורז ונבטוטים (לא להילחץ, קונים אותם בכל סופר) שאפשר לקרוא לה מג'דרה, אבל אפשר גם לא. רק שיבוא עלינו שבוע טוב

מערכת mako אוכל
mako
פורסם:|עודכן:
לינגוויני ברוטב עגבניות שרי
לינגוויני ברוטב עגבניות שרי|צילום: ענת אלישע, mako אוכל
הקישור הועתק

לינגוויני עגבניות שרי

שום, עגבניות שרי, בזיליקום ופרמזן - אלה ארבעת היסודות שעליהם קמה המנה הזאת, ועד כמה שזה נשמע בסיסי, עם הביס הראשון מבינים שלא צריך יותר. מהמנות שהילדים לא אוכלים כשהם חוזרים מבית הספר, אלא שואבים. ומה עם חלבון? יש לכם את כל השבוע לזה (וגם אתארוחת הערב).

ספגטי כדורי בשר
ספגטי כדורי בשר|צילום: לירון אלמוג, יחסי ציבור

ספגטי כדורי בשר

אם אתם ברמת אנרגיה אחת מעל, למה שלא תצרפו כדורי בשר לפסטה שלכם? המתכון הזה של מאיה דרין ייקח אתכם לשם יד ביד. אנחנו חיבבנו את זה שהקציצות כאן לא עוברות טיגון, אלא צלייה קצרה בתנור.

מג'דרה טעימה ובריאה במיוחד
מג'דרה טעימה ובריאה במיוחד|צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל

מג'דרה נבטוטים

למרות שהיא עונה על מאפייניה הבסיסיים ביותר של מג'דרה, כלומר מורכבת מאורז ועדשים, המג'דרה הזו היא משהו קצת אחר. האורז בה הוא אורז סגול, העדשים הן עדשים מונבטות (לא צריך להנביט, קונים אותן ככה), וחוץ מזה יש כאן הרבה בצל, כמצופה ממג'דרה, וכוסברה בשפע. אפילו התיבול דומה לזה של מג'דרה, אבל התחושה הכללית היא לא של מג'דרה רגילה אלא של מנת בריאות משמחת וכיפית שממש מרגישים שהגוף שמח לקבל על תחילת השבוע. מגישים עם יוגורט או טחינה, או בלי כלום, גם טעים ממש.

שבוע טוב.

מצאתם טעות לשון?