סלט סלמון ותפוחי אדמה
סלט שהוא אחת הקלאסיקות הגדולות לארוחות שישי מושקעות או לארוחות חג. יש לו כל מיני גרסאות מעט שונות - אבל הוא תמיד עושה רושם ותמיד אחרי שמכינים אותו חושבים "למה בעצם לא עושים את זה יותר?". יש כאן עשבי תיבול, אפונה, קוביות תפוחי אדמה ופילה סלמון שפשוט קורעים לפלייקים. אחת הדרכים הטעימות להתפנק ביום ראשון עם מנה שהיא הרבה יותר מסלט.
למתכון: סלט סלמון ותפוחי אדמה באיולי שום ועשבי תיבול
פאי רועים
אחד מספרי הבישול המעניינים שיצאו השנה הוא "סולו" של רינת צדוק, שמציע מתכונים לאנשים שמחפשים לבשל לעצמם מנות יחיד, במקום להתחיל לחשב כמויות ממתכונים רגילים של כמויות משפחתיות. אחת המנות שהכי מבאס להכין תבנית גדולה מהן ואז להישאר עם כמויות גדולות מדי או חלילה להיאלץ לזרוק היא שפרדס פאי. בדיוק מהסיבה הזאת צדוק הגתה את גרסת הצנצנת: קטנה, קלה, פשוטה ובואו נודה על האמת - יפהפייה, שתחכה לכם בבית לקבל אתכם ביום חורפי.
עוף, ירקות ואורז
השילוש הקדוש שאף פעם לא נמאס ממנו, בטח כשמדובר במתכון של תבנית אחת לתנור או סיר/מחבת שמעמידים על הכיריים והכל מוכן תוך שעה. הפעם הירקות המדוברים הם פלפלים מ-2 צבעים (אפשר יותר), אפונה, בצל וקצת צ'ילי שיוסיף חריפות.