נאגטס עוף
נתחיל בארוחה שהילדים שלכם הכי ישמחו שתכינו, שהיא אומנם מטוגנת אבל אתם יכולים לבחור להסתכל עליה כעל מנת חלבון נאה (אחוז העוף פה הוא גבוה יותר מבכל קציצה). הנאגטס עצמם כוללים רק עוף טחון ותבלינים, ואחרי קיצוץ הקציצה הם נטבלים בתערובת קמח-קורנפלור מתובלת, תערובת רטובה של ביצים, סודה וחרדל (ועוד קצת קורנפלור) ושוב תערובת קמח ושוב תערובת ביצים. משם לשמן העמוק, וההמשך ידוע. תפוחי אדמה פשוטים בתנור, כמה ירקות והארוחה שלמה ומושלמת.
טופו פריך עם קרם קוקוס
אנחנו מודים שמתכוני טופו מעוררים אצלנו אוטומטית חשדנות מסוימת, אבל את המתכון הזה הכנו ממש לפני שבוע, כך שאנחנו יכולים להמליץ עליו בלב שלם. הטופו פה הוא בהחלט בטעם של טופו, אבל א. הוא מטוגן, שזה תמיד טוב, וב. יש כל כך הרבה אלמנטים טעימים במנה הזאת שלא פייר לתמצת אותה למנת טופו. יש פה אורז מלא, ברוקולי, שעועית ירוקה, קשיו מטוגן ובעיקר רוטב קסום של קוקוס ורוטב סויה עם קצת מתקתקות וקצת חרפרפות, וכל אלה ביחד פשוט יוצרים מנה טעימה נורא.
כמות הרוטב, אגב, רבה יחסית, אז אל תתביישו לשמור את השאריות במקרר לשדרוג ארוחות הצהריים או הערב של המשך השבוע.
קוסקוס עם תבשיל אפונה וארטישוק ירושלמי
זה המתכון שאנחנו ממליצים עליו לאלה מכם שאין להם אנרגיות להשקיע בטיגון נאגטס וגם לא בהתקנת מנה עם יותר מדי שלבים. כאן מתחילים בטיגון כרישה (על תקן בצל), מוסיפים סלרי, ארטישוק ירושלמי, תבלינים ומים ושולחים לבישול של 45 דקות. זהו, נשאר לכם רק להוסיף אפונה ולתקתק קוסקוס משקית.
קוסקוס עם תבשיל אפונה וארטישוק ירושלמי
שבוע שקט שיהיה.