בולונז שילדים אוהבים

כמה נוח זה, להכין את המנה שהכי בא לכם עליה "כי הילדים אוהבים"? נוח לאללה, אנחנו מודים, אבל כל עוד זה לא פוגע באף אחד אין לנו כוונה להפסיק. הבולונז הזה הוא בסיסי יחסית, אין בו יין למשל, אבל יש הרבה רסק עגבניות ואת כל מה שצריך בשביל שאי אפשר יהיה להרים את הראש מהצלחת עד שהיא מתרוקנת כליל. נשארה פסטה במזווה ואתם רוצים להיפטר ממנה לפני פסח? זה המתכון בשבילכם.

מתכון: בולונז שילדים אוהבים

פרגית עם פתיתים וירקות שורש (צילום: דניה ויינר, אוכל של אמא, הוצאת כתר)
פרגית עם פתיתים וירקות שורש | צילום: דניה ויינר, אוכל של אמא, הוצאת כתר

פרגית עם פתיתים וירקות שורש

מתכונים כמו זה, של בני סיידא, עושים אותנו רגועים. אין פה הפתעות, אין קשיים - מטגנים בסיר בצל וירקות, מוסיפים קוביות פרגית לטיגון קצר, ואז פתיתים, מים ותבלינים. הכל לפי הסדר ההגיוני, הכל קורה צ'יק צ'ק (חוץ מהבישול, הבישול צריך את הזמן שלו, אבל אתם יכולים לעסוק בענייניכם בינתיים), והתוצאה - סיר גדול עם אוכל של בית, שעל הדרך עזר לסיים את הפתיתים שהיו במזווה.

מתכון: פרגית עם פתיתים וירקות שורש

עראייס (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
עראייס | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

עראייס

עראייס הוא פתרון מושלם למי שרוצה לחסל את הפיתות שבמקפיא, אבל בשבילנו הוא הרבה יותר מזה. הוא אחת המנות שמדגימות הכי טוב את הביטוי "שלם שגדול מסך חלקיו". הרי בינינו, בסך הכל מדובר בפיתה עם קבב, אבל כל מי שאכל עראייס טוב בחייו (והעראייס פה במתכון הוא מעולה) - יודע שמדובר בהרבה, הרבה יותר.

מתכון: עראייס

בתיאבון!