חזה עוף וירקות בתבנית אחת
אפשר להכין את המתכון הזה כלשונו, ואפשר גם להשתמש בו כהשראה לארוחות נוספות מהסוג שנכנס לתנור בתבנית אחת. יוגב ירוס בחר לצלות את העוף עם דלורית ובצלים, וכבר שמענו על משפחות שניסו אותו עם ירקות אחרים, כמו בטטות, תפוחי אדמה ואפילו סלק. חשוב רק להתאים את זמן הצלייה לירק - יש כאלה שצריכים יותר זמן מאחרים. ולשאלה האם זה לא יוצא יבש - התשובה היא לא. והסיבה היא שחזה העוף עצמו נצלה פרק זמן קצר מאוד בתנור, רק מה שנדרש כדי לוודא שהוא מוכן מבפנים. אבל אם לא תנסו לא תדעו.
סלט עגבניות ושעועית לבנה
כשחם, אנחנו הרבה פעמים אוהבים לסגור ארוחה עם הסלט הזה. לפני שאתם מרימים גבה, שימו לב שיש פה גם חלבון (שעועית בובס אהובת ליבנו), גם פחמימה (קרעי פיתה) וגם ירקות, ובשפע. אם אתם מהאנשים ההגיוניים בסך הכל שאין להם קטניות מושרות במקפיא, בטח לא ביולי-אוגוסט, תשמחו לשמוע שקטניות מבושלות ומקופאות מהסופר יעשו אחלה עבודה (אין שעועית בובס? נתפשר על שעועית לבנה רגילה). בקיצור, אזלו התירוצים. יאללה לעבודה.
סלט פסטה עם פלפלים קלויים
רציני? אנחנו באמת שולחים אתכם לקלות פלפלים עכשיו? התשובה היא לא. אתם יכולים כמובן להתחיל את ההכנה מאפס, אבל באותה מידה מוזמנים להשתמש בפלפלים קלויים מצנצנת. אנחנו לא נגיד כלום אם אתם לא תגידו כלום (ואגב, את השיטה לפלפל קלוי במיקרו אתם מכירים?).
עכשיו, משסגרנו את עניין הפלפלים, נשאר לנו ללקט את שאר המרכיבים - פסטה, גבינת פטה, שום, פטרוזיליה ובלסמי - ולקרוא לכולם לשולחן.
בתיאבון!