עוף בתנור

לפחות פעם בשבוע יוצא לנו לאכול לצהריים עוף בתנור. לא רק כי זה טעים, זה פשוט כל כך קל להכנה: בסף הכל מקשקשים בשנייה רוטב, מעסים את העוף, ומשגרים לתנור לשעה ורבע-שעה וחצי. זה כל כך קל ומספק.

>> למתכון: עוף בתנור עם צ'ילי מתוק

>> וגם מתכונים לפסח למי שכבר מחפש

מג'דרה פתיתים

מג'דרה לרוב מכינים עם אורז או בורגול, אנחנו יודעים, אבל למזלנו כבר למדנו שהרבה מתכונים קלאסיים רק מרוויחים משינויים ומריענונים כאלה ואחרים ופה נכנס לתמונה המתכון הנהדר הזה של אורלי ברונשטיין: מג'דרה פתיתים. הבסיס זהה: בצל מטוגן (מוזמנים להוסיף עוד איזה 1-2) ועדשים שחורות, רק עם פתיתים (מוזמנים לבחור איזה סוג שבא לכם). אחד השוסים הוא תוספת היוגורט-זעתר בצד, וזאת ארוחה מלאה לכל דבר ועניין.

>> למתכון: מג'דרה מנצחת עם פתיתים

מג'דרה מנצחת עם פתיתים (צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל)
מג'דרה מנצחת עם פתיתים | צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל

קבבים ותפוחי אדמה

עוד פתרון זריז לארוחת צהריים מלאה וטעימה: צולים פלחי תפוח אדמה בתנור, בזמן הזה מקבבים קבבים וצולים אותם על מחבת פסים או כל מחבת, ואוכלים אותם ביחד. אם יש לכם כח לחתוך סלט קטן ליד ולערבב צלוחית טחינה - אז בכלל. 

>> למתכון: קבבים ותפוחי אדמה

60-60: קבבים ותפוחי אדמה - מוכן (צילום: אסף רונן)
צילום: אסף רונן