קציצות עם אפונה ופתיתים
כמו כל מתכון של לייזה פאנלים, גם הסיר הזה כל כך טעים: קציצות עסיסיות מפרגיות טחונות. אנחנו מאוד אוהבים עם פתיתים, אבל לא יקרה כלום אם תחליפו אותם באורז.
>> למתכון: סיר קציצות ברוטב עגבניות עם אפונה ופתיתים
פתיתים עם בשר וירקות
למרות הפתיתים העגולים, אל תטעו לחשוב שמדובר במנה שמכוונת רק לקהל הילדים של משק הבית. נכון שהם יהיו המרוויחים העיקריים ואתם תהיו מבסוטים שהצלחתם לשלב באותה מנה גם בשר טחון וגם ירקות קצוצים, אבל באמת שחוץ מהמראה צבעוני והמזמין של הסיר הזה יש כאן עושר של ירקות, של תיבול (אם לא בא לכם אבקת מרק בצל - אפשר להשמיט. אין בעיה) ושילוב מנצח של פחמימה וחלבון. והכי נחמד? תוך גג חצי שעה הכל מוכן לאכילה.
>> למתכון: פתיתים עם ירקות ובשר טחון
פתיתים ולברק
היה לנו עוף (קציצות), היה לנו בשר טחון והנה תורם של הדגים: פילטים של לברק (מעדיפים דג אחר? אין שום בעיה) שדורשים בישול קצר. מכינים את הפתיתים בכמה דקות, מוסיפים מים רותחים, ואז מוסיפים לסיר את הדגים (עם העור כלפי למטה כמובן). טעים, מזין ומוכן תוך חצי שעה.
>> למתכון: פתיתים ולברק בסיר אחד