שניצל דג בתנור
המתכון הזה עלה לראשונה בבלוג בשם המעט מפתיע בהקשר הזה עוגה לשבת, ומיד התאהבנו בו. ראשית, כי כל שניצל הוא בעינינו חבר; שנית, כי לאחרונה אנחנו מרגישים עודף בצריכה של בשר ועוף, ושמחים לפנות כמה שיותר לעולם הדגה; ושלישית כי הוא אפוי, כך שאפילו המצפון שלנו יוצא מהמנה הזו ללא רבב. את הדניס תרגישו חופשי להחליף בדג פחות יקר, כמו אמנון.
נקניקיות עם אפונה ופלפלים
נכון להיום עולם הנקניקיות בארץ עודו רווי במוצרים לא ראויים, שמכילים אחוזי בשר נמוכים והרבה נתרן וחומרים משמרים. ועדיין - אפשר למצוא גם נקניקיות אחרות, איכותיות יותר, אם רק מרחיקים למעדניות או לחלק מהקצביות. לא השגתם? אפשר להכין את המנה הזו עם נקניקיות צמחוניות, היא עדיין תהיה טעימה. גם לא מסתדר? לא אסון פעם בכמה חודשים לאכול נקניקיות רגילות, ויכול להיות שהפעם הזאת היא עכשיו. רק לא לשכוח סיר של אורז לבן צח ליד.
מרק שורבה
וזו המנה הצמחונית שלנו הפעם, שהפער בין מיעוט המרכיבים שהיא מכילה לבין העונג שהיא מסיבה הוא פשוט עצום. רק פסטה קונכיות, פפריקה, רסק עגבניות, שום, פלפל חריף ולימון. מהמנות שמוכיחות את מה שאצל הדורות הקודמים היה הרבה יותר ברור: שעם מעט מאוד מוצרים בסיסיים אפשר להכין אוכל פשוט מצוין.
שבוע טוב!