עוף, פתיתים וירקות

עומר מילר אוהב להכין סירים של אוכל טרי לילדים, ואם את הכל מכינים מראש בסיר אחד - מה טוב. כאן יש שוקי עוף, החלק שרוב הילדים שאנחנו מכירים הכי אוהבים, וגם אפונה, גזר וסלרי שמשתלבים מעולה עם התיבול הריחני (ראס אל חנות). 

>> למתכון: שוקי עוף בפתיתים

בולונז של אהרוני

כששף ישראל אהרוני מכין בולונז, זה לא סתם, זה פסטה ברוטב ראגו בולונזי עשיר, כזה שאפילו איטלקים אסליים יתנו עליו בכיף חותמת אישור. מחממים סיר, מתחילים לטגן ירקות ועשבי תיבול, מוסיפים בשר טחון, עגבניות (מתעצלים לקצוץ? אפשר גם עם שימורי עגבניות), נותנים ליין להתאדות ברובו ומבלים על אש נמוכה כשעתיים ורק אז מכינים את הפסטה (קצרה, ארוכה - איזו שאתם אוהבים). מנה ביתית מצוינת שאפילו טעימה יותר יו םאחרי בתנאי שנשאר ממנה משהו.

>> למתכון: פסטה בולונז של אהרוני

טליאטלה אל ראגו (צילום: bonchan, Shutterstock)
פסטה בולונז | צילום: bonchan, Shutterstock

נודלס

מתכון לנודלס ברוטב חריף וגם קצת מתוק מתוק, מתוך "מאסיה באהבה", ספרה של רות סירקיס. מנה צמחונית כשאת החלבון תופסת הביצה הטרופה (אם רוצים - יכולים גם להוסיף טופו/עוף/בשר מוקפץ).

למתכון: נודלס ברוטב חלב קוקוס ספייסי

נודלס ברוטב חלב קוקוס (צילום: יונתן בלום,  יחסי ציבור )
מהספר מאסיה באהבה של רות סירקיס | צילום: יונתן בלום, יחסי ציבור