ארוחה יוונית בתבנית אחת
מתחילים במנת עוף ואורז שנצלים להם ביחד בתבנית עם בצל מגורר ותיבול לימוני עם חרדל, שום ואורגנו. כפי שאתם יכולים לדמיין, מדובר בשילוב טעמים הורס, שלחלק אולי יזכיר את יוון ולחלק פשוט יגרום להעמיס מהתבנית לצלחת עוד ועוד.

קפטה טורקית
עוד תבנית שמנפיקה ארוחה משובחת שבמשובחות. כאן יש לנו קציצות בקר שנכנסות לתנור יחד עם פרוסות תפוח אדמה ורוטב עגבניות עם קצת סילאן (לא מכינים את הרוטב בנפרד, רק שופכים את כל המרכיבים לתבנית). הערה יחידה: מאחר שהקציצות מתבשלות מהר יותר מתפוחי האדמה, טוב תעשו אם תפרסו אותם מאוד דק. אוהבים אותם עבים? תנו להם בישול מקדים של כמה דקות ולא תתחרטו.

פשטידת פסטה בלי בישול מקדים
אם מדברים על בישול מקדים - כמה כיף היה לגלות פשטידת פסטה שלא צריך לבשל את הפסטה בשבילה מראש. מכניסים הכל לתבנית, משגרים לתנור, והקסם קורה מעצמו.
שבוע טוב ושקט.
תגובות