ארוחה יוונית בתבנית אחת

מתחילים במנת עוף ואורז שנצלים להם ביחד בתבנית עם בצל מגורר ותיבול לימוני עם חרדל, שום ואורגנו. כפי שאתם יכולים לדמיין, מדובר בשילוב טעמים הורס, שלחלק אולי יזכיר את יוון ולחלק פשוט יגרום להעמיס מהתבנית לצלחת עוד ועוד. 

ארוחה יוונית בתבנית אחת

קפטה טורקית (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
קפטה טורקית | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

קפטה טורקית

עוד תבנית שמנפיקה ארוחה משובחת שבמשובחות. כאן יש לנו קציצות בקר שנכנסות לתנור יחד עם פרוסות תפוח אדמה ורוטב עגבניות עם קצת סילאן (לא מכינים את הרוטב בנפרד, רק שופכים את כל המרכיבים לתבנית). הערה יחידה: מאחר שהקציצות מתבשלות מהר יותר מתפוחי האדמה, טוב תעשו אם תפרסו אותם מאוד דק. אוהבים אותם עבים? תנו להם בישול מקדים של כמה דקות ולא תתחרטו. 

קפטה טורקית

פשטידת פסטה בלי בישול (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
פשטידת פסטה בלי בישול | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

פשטידת פסטה בלי בישול מקדים

אם מדברים על בישול מקדים - כמה כיף היה לגלות פשטידת פסטה שלא צריך לבשל את הפסטה בשבילה מראש. מכניסים הכל לתבנית, משגרים לתנור, והקסם קורה מעצמו. 

פשטידת פסטה בלי בישול מקדים

שבוע טוב ושקט.