לביבות פירה ומוצרלה
הלביבות האלה, חשוב לנו להזהיר, מתנשנשות מעצמן (אגב, בכל עונות השנה) - אז עדיף לא להשאיר אותן ללא השגחה אפילו לרגע קט. שילוב קסום בין תפוחי אדמה לגבינת מוצרלה, שגורם לנו לחשוב שאולי זה היה מלאכותי להפריד ביניהם מלכחילה.
פשטידת פסטה ופטריות
למתכונים של בני סיידא יש כוח מיוחד עלינו; הם ישר גורמים לנו להרגיש שהגענו הביתה, לארוחה הביתית שהיא באופן פלאי בדיוק מה שהיינו צריכים. בפשטידה הספציפית הזאת יש את כל מה שצריך בשביל לחמם אותנו מבפנים - שזה בגדול פסטה, גבינות, חמאה (אך גם מעט שמן זית) ושמנת מתוקה, וגם פטריות, כדי שאפשר יהיה לטעון שמדובר בסוג של מנת ירק.
שבלולי שום וגבינות
כמו המתכון הקודם, גם כאן יש בצק וגבינות, ושלא כמוהו כאן מדובר במנה שמתקתקים בדקות, למי שלא בעניין של דחיית סיפוקים. ספק ארוחה ספק נשנוש, מה שלא בספק הוא הריח שיתפשט לכם בבית, שיגרום לכם לרצות לקפוץ ראש לתוך התנור.
סינייה אורז וירקות
מתכון של לייזה פאנלים שמתחיל בבישול של אורז (בסמטי מלא), ממשיך בצלייה של ירקות בתנור (שומר, כרובית, עגבניות), ואחרי שמסדרים יפה את הירקות הצלויים על האורז המוכן - מסתיים בכיסוי של רוטב על בסיס טחינה ועוד 10 דקות בתנור. לא הסינייה הקלאסי, בהחלט הסינייה שנרצה לאכול הערב.
מאפה פסטה-פיצה
גם פסטה, גם פיצה, גם גשם ניתך על החלון? נשמע לנו כמו ערב כלבבנו.
פסטה אלפרדו כרובית
פסטה קרמית טעימה טעימה, עם רוטב שעשוי לא משמנת מתוקה, כפי שהיה אפשר לצפות, אלא דווקא מכרובית מבושלת וחמאה. גם רוטב קרמי עשיר, גם כרובית, גם פחמימה? - זאת בעינינו חגיגה אמיתית של חורף.
פרעצל פיצה
פרעצל ביתי הוא אושר גדול (אגב, זה ממש לא מסובך, והתוצאות יוצאות קרוב מאוד לאלה של פרעצלים קנויים!), פרעצל עם מלית של עגבניות וגבינה זה כבר משהו שכותבים עליו שירים.
פשטידת גבינות פריכה
יש עולם שלם של פשטידות שמבוססות על עלי פילו, אבל לא כאלה שעורמים יפה יפה זה על זה אלא בדיוק הפוך - עלי פילו שמקמטים (כמה שיותר מרושל יותר טוב) וזורקים לתבנית. על הבלגן שבתבנית שופכים תערובת של ביצים, שמנת מתוקה וגבינת פטה, ומקבלים פשטידה שהקראנץ' שלה נשמע למרחקים.
פולנטה של חורף
מעין דייסה של קמח תירס, שזוללים עם פרמזן ויוגורט עיזים. אם יש שאריות - הן ישמחו להתנשנש מחר בצורת מקלות, קרים או מחוממים.
בתיאבון!