פסטה כמו בגן

מתחילים עם הפסטה שאף ילד לא יכול לסרב לה, ושגם ההורים רק צריכים לטעום בשביל להבין שאין עוד מנות כאלה ושלפעמים שווה להקריב את הוויטמינים והמינרלים (או פשוט להגיש צלחת ירקות קטנה בצד). שום, בצל ורסק עגבניות, אלה כל המרכיבים של הרוטב (אוקיי, יש גם מים ותבלינים), והתוצאה היא מנה שממש מזכירה את הצהרון, אבל בקטע הכי טוב שיש. יתרון נוסף: בשביל הפסטה הזו אין צורך בשום כשרון בישול שהוא. להפך, עודף יצירתיות יכול רק לקלקל במקרה הזה.

מתכון: פסטה כמו בגן

מרק עדשים (צילום: monica-photo, Istock)
מרק עדשים | צילום: monica-photo, Istock

מרק העדשים הכי פשוט בארץ

המתכון הזה עורר בשעתו תגובות נרעשות משני סוגים: חלק מהגולשים טענו שמדובר בהברקה מטורפת, והתחילו להכין אותו כלשונו כעניין שבשגרה (אולי בתוספת ירק או שניים קצוצים), וחלקם זעמו זעם רב על הזילות שנעשתה למוסד מרק העדשים, עם מתכון שהוא כל כך בסיסי שלטענתם מדובר בפשע. ההמלצה שלנו: נסו את המתכון הזה, שידרוש מכם מאמץ ברמה של גירוד בפדחת וגם השקעת זמן דומה, ותחליטו בעצמכם. אם בא לכם גם לעדכן אותנו - חובבים מושבעים של מרק העדשים הזה כבר שנים - זה ישמח אותנו מאוד.

מתכון: מרק העדשים הכי פשוט בארץ

מאפה גבינה ומנגולד בהכנה (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
מאפה גבינה ומנגולד | צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
מאפה גבינה ומנגולד (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
מאפה גבינה ומנגולד | צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

מאפה מנגולד וגבינה

והנה משהו קצת פחות פשוט, אבל רק קצת. הבסיס הוא בצק פילאס שקונים בסופר, ואותו ממלאים במנגולד שהוקפץ קצת במחבת ועורבב עם גבינת פטה (רוצים להחליף גבינה? עופו על זה). אם תשאלו אותנו, העניין של המנות האישיות שנאפות בתבנית מאפינס הופך את המתכון הזה לפשוט גאוני.

מתכון: מאפה מנגולד וגבינה

בתיאבון!