מעקודה מהירה

בשביל מרוקאים המילה מעקודה היא עולם ומלואו (ובשביל טריפולטאים לא פחות - מוזמנים להציץ בתגובות למתכון ותגלו עולם שלם של מלחמות עדתיות), אבל בניכוי העניין העדתי מדובר פשוט בפשטידה של ביצים ותפוחי אדמה, שמכינים במחבת ולא בתבנית בתנור. כמו שאתם יכולים להבין, באופן חד משמעי, אבסולוטי וקולוסאלי מדובר ביופי של ארוחת ערב. אם אתם אוהבים כורכום תוסיפו, אם לא - אל תוסיפו. מה שלא יהיה, נאהב אתכם כמו שאתם.

מתכון: מעקודה מהירה

פסטה עם רוטב פלפלים ועגבניות מהיר (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל)
פסטה עם רוטב פלפלים ועגבניות מהיר | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

פסטה עם רוטב פלפלים ועגבניות מהיר

הרוטב של פסטה הקלי-קלות הזאת מורכב מעגבניות ומפלפלים קלויים, אבל אל דאגה - אין לנו שום כוונה לשלוח אתכם לטנף כיריים או תנור ולקלות פלפלים עכשיו. ממש ממש לא, זה יום ראשון בכל זאת. פלפלים קלויים משומרים עושים פה עבודה מצוינת. למי שתהה, גם העגבניות הן מקופסה (עגבניות מרוסקות של חברה איכותית טובות לא פחות מעגבניות טריות, ואפילו יותר). בקיצור, קצת טוחנים, קצת פה קצת שם - אחלה פסטה שבעולם ברבע שעה של עבודה.

מתכון: פסטה עם רוטב פלפלים ועגבניות מהיר

לביבות פטה (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
לביבות פטה | צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

לביבות פטה

גבינת פטה מפוררת, קישואים, ביצים, פנקו (או אפילו פירורי לחם רגילים), ואפשר גם קצת כורכום ו/או קליפת לימון. מגישים עם יוגורט ומרוצים מהחיים.

מתכון: לביבות פטה

בתיאבון!