פסטה אפויה

בארצות הברית מכינים מק אנד צ'יז בלי סוף, ומרגישים שזו מנה לגיטימית לארוחת ערב. לנו יש מודעות קצת יותר גבוהה למה שאנחנו והילדים שלנו מכניסים לפה, אבל מודים שגם אנחנו יודעים כמה השילוב של פסטה וגבינה הוא אלוהי. אז מה עושים? לא הולכים על הגרסה האמריקאית הסופר מושחתת, שרק מלהסתכל עליה נהיה כבד בעורקים, ומכינים את הפשטידה המלבבת הזאת, שיש בה קוטג' וכמות שפויה לחלוטין של גבינה צהובה, ועל הדרך היא מקבלת אליה בשמחה גם תוספת של ירקות.

מתכון: פסטה אפויה

פיציות פולנטה (צילום: יהודה סלומון, תנובה)
פיציות פולנטה | צילום: יהודה סלומון, תנובה

 פיציות פולנטה

פיצות אישיות קטנטנות ומתוקות שטובות גם לרגישים לגלוטן, שכן הבסיס שלהן אינו מקמח חיטה אלא מקמח תירס. ההכנה קצת ארוכה יותר מפיצה טורטייה, נגיד, אבל התוצאה הרבה יותר מיוחדת, ומתהדרת בהרבה יותר טעמים ומרקמים שאחר כך תזכרו לטובה.

מתכון: פיציות פולנטה

קציצות סלמון וכרובית אפויות בתנור (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
קציצות סלמון וכרובית אפויות בתנור | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

קציצות סלמון וכרובית בתנור

גם סלמון, גם כרובית, גם קציצות טעימות שכיף לנשנש אפילו ביד. שום הכנות מוקדמות לא נדרשות, ואפילו לא טיגון. ותודה לגולשת שהציעה להחליף את אגוז המוסקט בכורכום. אימצנו.

מתכון: קציצות סלמון וכרובית בתנור

בתיאבון!