פיצה

לא יקרה שום דבר אם ערב אחד במקום להיכנע לעצלנות ולהזמין פיצה - תכינו אותה בעצמכם. אפשר גם לקצר תהליכים ולהשתמש ברוטב מוכן אם ממש מתעצלים. הבצק ממש קל להכנה ולא מצריך התפחהף והוא מספיק ל-3 פיצות בקוטר 20 ס"מ. ומה לגבי התוספות? תתפרעו.

למתכון: פיצה ללא שמרים

מאפה כרובית

מה שהכי מגניב במנה הזאת זה צורת ההגשה שלה, שיוצרת מנות אישיות קטנות וכיפיות שמרגישות הרבה יותר חגיגיות מאשר פרוסת פשטידה, נניח. לא סתם העלינו את ההשוואה לפשטידה, זה פחות או יותר מתכון שיכול להתאים גם להכנה בתבנית ממש כמו שמכינים פשטידה, אבל תראו כמה זה כיף ככה. דרך מצוינת לשלב חלבון וירקות לילדים שלפעמים עושים פרצוף על ירק כמו כרובית. טעים גם למבוגרים כמובן.

למתכון: מאפה כרובית

מאפה כרובית (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
מאפה כרובית | צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

קלצונה

כיסון, סמבוסק, קלצונה - לא משנה איך תרצו לקרוא לו - הוא יתחסל הערב. בניגוד לפיצה, פה כן משתמשים בשמרים ויש צורך בהתפחה, אבל ההמתנה תשתלם ברגע שייצאו זהובים מהתנור.

למתכון: קלצונה עם תירס וזיתים

קלצונה עם תירס וזיתים  (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
קלצונה עם תירס וזיתים | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל