פיצה טורטייה
אל תיתנו לתרד שבתמונה להרתיע אתכם - מדובר במנה שילדים עפים עליה, ואם צריך להוריד את התרד גם זה לא אסון. את השום ברוטב הם לא ירגישו (רק לא יבינו למה הוא כל כך טעים להם), והבצל? השתמשו בבצל סגול, ילדים נוטים לתת לו צ'אנס הרבה יותר בקלות.
![פיצה טורטייה עם בצל, תרד וגבינות (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל) פיצה טורטייה עם בצל, תרד וגבינות (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל)](https://img.mako.co.il/2015/03/01/pizaa_tortilla_teres_i.jpg)
![רפאלו - שמנת, בטטה וגבינת עיזים אחרי (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל) רפאלו - שמנת, בטטה וגבינת עיזים אחרי (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)](https://img.mako.co.il/2017/05/18/BNATATAT2_i.jpg)
פסטה בטטה ושמנת בסיר אחד
פסטות בסיר אחד הן מההמצאות היותר גאוניות של המאה ה-21, שהופכות את הכנת הארוחה ממשימה של תזמון ובדיקת מרקמים למשימת "רק מערבבים ומוכן" קלאסית. המתכון הזה אהוב במיוחד על ילדים (וגם עלינו), כי הוא מתקתק (וכתום) במידה, גבינתי ושמנתי אבל לא יותר מדי (רק שליש כוס שמנת מתוקה על הסיר). באמת כיף של מנה.
>> מתכון: פסטה בטטה ושמנת בסיר אחד
![פנקייק בננה וגבינה (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל) פנקייק בננה וגבינה (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל)](https://img.mako.co.il/2019/06/16/banana_pancake_190613_090428_i.jpg)
לביבות בננה וגבינה
יש הקוראים להן לביבות ויש הנוקטים את השם המפורש "פנקייק" - אנחנו אומרים, לכו על השם שיותר עושה את זה לבני המשפחה שלכם. מה שכן, בניגוד לפנקייק אין כאן בכלל סוכר (רק זה שמגיע מהבננה), כך שלפחות בגזרת המצפון אתם מכוסים קומפלט.
בתיאבון!