סמבוסק טורטייה
מדי פעם אנחנו אוהבים להשקיע ולהכין סמבוסק מאפס (איזה טעים זה??), אבל האמת היא שבאמצע השבוע אנחנו רק רוצים להקיש באצבעות ושיופיע לנו על השולחן סמבוסק מהביל עם רוטב עגבניות וזיתים, בלי שעשינו שום דבר לטובת העניין. כנראה גם רון יוחננוב הרגיש כמונו, אחרת הוא לא היה ממציא את המתכון הגאוני הזה.
קציצות עוף ובטטה
המתכון הזה מתאים גם לארוחת צהריים, אבל משהו במהירות שבה הקציצות האלה נחטפות מהמגש בלי סכין ומזלג (ולפעמים אפילו בלי צלחת) מושך אותנו להכין אותן לפעמים לערב דווקא. אפשר להכין אותן עם רוטב (ראו אופציה בסוף המתכון), אבל אנחנו מעדיפים אותן נטורל - עם כמה ירקות ליד וזה הכל. לפעמים פחות זה יותר.
פסטה ירוקה
רוטב לפסטה שמבוסס על ברוקולי, שום ופרמזן הוא משהו שאנחנו מתקשים לסרב לו, ולמרבה השמחה חינכנו את שאר בני המשפחה להתנהג כמונו (זה לא היה קשה בכלל). זה אומנם לא מתכון לפסטה בסיר אחד, כזה שבו הפסטה ומרכיבי הרוטב מתבשלים יחד, אבל זה ממש קרוב לזה. את הברוקולי חולטים במים רותחים ואז פשוט טוחנים עם שאר המרכיבים. כאן נגמרת ההכנה של הרוטב, ויא אללה איזה טעים הוא יוצא.
בתיאבון!