פלאפל בטטה
אם משתמשים בחומוס מקופסת שימורים - הפלאפל האלה הם לגמרי משחק ילדים. בגדול מבשלים ומועכים שתי בטטות וקצת חומוס, מערבבים עוד כמה מרכיבים, מכדררים ושולחים לתנור. לא, ממש לא ציפינו מכם לטיגונים על תחילת השבוע. רחמנות.
גוזלמה
השם אולי מלחיץ, אבל בפועל מדובר בסך הכל במעין פיתה ממולאת שמכינים במחבת, כפי שיודע כל מי שיש לו שורשים טורקיים. למרות שהבצק במתכון מכיל שמרים, בניגוד למאפים אחרים הוא אינו מצריך התפחה ארוכה, ולמעשה מרגע שתתחילו בהכנה ועד שתוכלו להתיישב לשולחן תעבור בסך הכל שעה. גדול עליכם שעה? השתמשו בבצק פילו מוכן ותקצרו תהליכים לכלום וחצי.
ביצייה בנוסח אבולעפיה
נבהלתם מהגוזלמה? בואו תירגעו עם מתכון לביצייה בתוך פיתה (פיתה קנויה, אל חשש), שהיא יפה ומגרה וילדים מתים עליה. כוח לטגן בצל יש לכם? כי זה משדרג בטירוף.
בתיאבון!