1 מערבבים במיקסר קמח, שמרים יבשים, סוכר לבן, מלח וקורנפלור, מוסיפים מחצית מכמות המים ולשים מעט. מוסיפים שמן וממשיכים ללוש. לאט לאט מוסיפים מים, רק עד שמתגבש בצק (ייתכן שלא תזדקקו לכל הכמות). לשים את הבצק למשך 10-12 דקות, עד שהוא חלק וגמיש.
מתכונים לשבועות
תראו אותן מקרוב | צילום:
נופר צור, mako אוכל
ועוד יותר מקרוב! | צילום:
נופר צור, mako אוכל
2 מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומגלגלים אותו בקערה כך שיצופה כולו בשומן. עוטפים בניילון ובמגבת ומניחים להתפחה של כשעה וחצי שעתיים בטמפרטורת החדר.
3 מוציאים את האוויר מהבצק ומחלקים אותו ל-17 חתיכות של כ-100 גרם כל אחת.
4 יוצרים מכל חתיכת בצק גליל, וקושרים ללחמניית קשר (פשוט עושים קשר באמצע, ומושכים את הצ'ופצ'יק העליון קצת החוצה). מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה עם רווח קטן בין לחמנייה ללחמנייה (הכי כיף כשהן קצת מתחבקות בתנור).
5 מכסים את הלחמניות ומניחים להתפחה חוזרת של כ-30 דקות. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
6 טורפים את הביצה עם הסילאן ושתי טיפות מים ומברישים את הלחמניות. מפזרים שומשום.
7 אופים את הלחמניות 15-20 דקות, עד הזהבה.
** מגישים חם, או ששומרים בשקית אטומה לשמירה על הטריות.
מתחבקות בתבנית | צילום:
נופר צור, mako אוכל
רךךךךך | צילום:
נופר צור, mako אוכל
>> לבלוג של קרן אגם
>> לסדנאות של קרן אגם
מתכון בונוס: שקשוקה מהירת הכנה
מקפיצים שן שום כתושה במחבת קטנה עם 2-3 כפות שמן זית. מוסיפים פחית של עגבניות מרוסקות, כפית סוכר, מלח ופלפל. מוסיפים מעט מים, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ-15 דקות. שוברים פנימה בזהירות 4 ביצים, מכסים שוב ומבשלים עד שהביצים מוכנות. מפזרים עלי בזיליקום טריים וקצת מלח גס ומגישים.