1 מנפים את הקמח, אבקת האפייה ואבקת הסוכר לתוך קערה. מוסיפים את סוכר הווניל והמלח ומערבבים.
2 מערבבים בקערה נפרדת את חלב הסויה, הסודה והשמן. מוסיפים לתערובת הקמח ומערבבים קלות בלבד (לא נורא אם יישארו גושים, עיבוד יתר יהרוס את המרקם של הפנקייקס). אם יש בקבוק לחיץ, כדאי להעביר את התערובת אליו.
3 מחממים מחבת טפלון עם מעט שמן. יוצקים מהבקבוק הלחיץ תערובת בקוטר ובעובי הרצוי, או לחלופין יוצקים כרבע כוס מן התערובת (חצי עד שני שליש מצקת, תלוי בגודלה). מניחים לתערובת להתייצב. כשמתחילות להיווצר בועות הופכים את הפנקייקס בעזרת מרית, ומטגנים עוד 10 שניות.
4 מגישים עם סירופ מייפל ופירות טריים (גם שבבי שוקולד ואגוזים יתקבלו יפה).