חביתת עדשים כתומותאנחנו אומנם קוראים לה חביתה, אבל החמודה הזאת כאן למטה יכולה בכיף לתפקד גם כפנקייק מלוח, או אפילו לאפה. לכם נשאר רק להקדיש לה דקות בודדות מזמנכם, ואז להתחרע בכיף (הטבעונות היא רק בונוס)![]()
צילום: ענבל כבירי, mako אוכל |
הבסיס הוא קמח העשוי מעדשים כתומות טחונות, שבשילוב מים פשוט יוצר מעין פנקייק או חביתה פריכה וטעימה, שיכולה לתפקד גם כמו לאפה. טוחנים כוס עדשים, ויש לכם אבקת עדשים מוכנה לפעולה לכמה חביתות קדימה. שימו לב – הצטיידו במחבת טפלון טובה, כי בלי זה זה לא יעבוד. המצרכים (1 מנות):לקמח עדשים:
לחביתה:
אופן ההכנה:1 טוחנים היטב את העדשים בבלנדר לקבלת אבקת עדשים. שומרים בצנצנת סגורה. 2 מערבבים בקערה את מרכיבי החביתה לקבלת תערובת סמיכה ואחידה, המזכירה בלילה של פנקייק. 3 מחממים היטב מחבת טפלון. מוסיפים מעט שמן זית (בערך 2 כפיות) ושופכים את התערובת. מפזרים באופן אחיד על המחבת, מכסים את המחבת ומטגנים כ-2 דקות. מנמיכים את הלהבה ומטגנים עוד כחצי דקה. 4 הופכים את החביתה בעזרת מרית או כף עץ שטוחה. אם היא לא נפרדת בקלות נותנים לה עוד כמה שניות להתייבש. מטגנים עוד כדקה על להבה בינונית. 5 מעבירים לצלחת ונהנים.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
![]() |