לחמניות שוקולד צ'יפסהאם יש ארוחת בוקר שבת מענגת יותר מלחמניות ביתיות, לבנבנות ורכות, שמשובצות בפצפוצי שוקולד מתוקים? אם אתם חושבים על משהו, נשמח לשמוע - בינתיים אנחנו עם המתכון הזה![]()
צילום: קרן אגם, mako אוכל
|
המצרכים :ל-12 לחמניות בינוניות:
להברשה:
אופן ההכנה:1 מנפים את הקמח לתוך קערת המיקסר, מוסיפים את השמרים ומערבבים. 2 מתחילים ללוש בוו לישה במהירות איטית ומוסיפים סוכר, ביצים, שמן ומלח. 3 מוסיפים את החלב בהדרגה, לאט לאט (ייתכן שלא תזדקקו לכל הכמות), עד שמתקבל כדור בצק. 4 לשים עוד 8 דקות, מוסיפים את השוקולד צ'יפס ולשים שוב, לישה קצרה של דקה, עד שהשוקולד צ'יפס נטמעים בבצק. ![]() ![]() 5 מעבירים את הבצק לקערה משומנת במעט ספריי שמן, ומגלגלים אותו כך שיצופה בשומן מכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה במקום חמים כשעה וחצי. 6 כשהבצק תפוח מעבירים אותו למשטח נח לעבודה ומחלקים ל-12 חלקים שווים (הכי טוב לשקול את הבצק לפני החלוקה ולחשב כמה צריך לשקול כל חלק). ![]() ![]() 7 מגלגלים כל חתיכת בצק לכדור יפה ומסדרים ברווחים קטנים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של כ-40 דקות. 8 מחממים תנור ל-170 מעלות ומברישים את הלחמניות בביצה טרופה עם מים. 9 אופים 25-30 דקות, עד שהלחמניות זהובות. 10 מוציאים, מצננים קצת (שוקולד רותח בפה זה לא נעים) ומגישים. * לגרסת פרווה אפשר להמיר חלב במים.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
![]() |