המצרכים :לשכבת התפוחים
לשכבת פירורי שיבולת שועל
להגשה
אופן ההכנה:1 להכנת שכבת התפוחים: מחממים תנור לחום של 175 מעלות.2. מערבבים היטב בקערה את קוביות התפוחים, הסוכר והקינמון. מחלקים באופן אחיד בין כלי ההגשה ועד לגובה של כמחצית הכלי.3. להכנת שכבת הפירורים: לקערה אחרת מנפים את הקמח. מוסיפים את הסוכר, שיבולת שועל והקינמון ומערבבים היטב. מוסיפים את קוביות החמאה, ובעזרת הידיים מפוררים היטב עד לקבלת תערובת פירורית לחה עם פירורים גסים (אין צורך לקבל בצק של ממש אלא רק פירורים).4. מפזרים את תערובת הפירורים על גבי התפוחים עד לגובה מלא של הכלי. התפוחים מתרככים במהלך האפייה ומאבדים מנפחם ולכן מומלץ למלא את הכלי היטב.5. מניחים את כלי ההגשה על גבי תבנית התנור ומעבירים לאפייה למשך כ-35-40 דקות. המאפה מוכן כאשר שכבת התפוחים מבעבעת ושכבת הפירורים יציבה.6. מצננים מעט ומגישים עם שמנת מתוקה מוקצפת (ללא סוכר) או עם גלידת וניל. מפזרים מעל מעט קינמון טחון. * מבוסס על מתכון מתוך My Baking Addiction, ומיועד לכ-6-10 מנות (תלוי בגודל הכלים האישיים) הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |