חביתה במיקרו בשני מרכיביםהפעם הלפני אחרונה שניסינו להכין חביתה במיקרו הייתה לפני לא מעט שנים, והתוצאה הייתה יותר דומה לפלסטיק מאשר לדבר מאכל. הניסיון הבא היה היום - עם המתכון-פטנט הזה של שף ג'וזה אנדרה - ומה נגיד לכם, וואו
מערכת אוכל טוב
| mako
| פורסם 21/10/21 07:15
צילום: By Pollapat Thunbenjang, ShutterStock
|
ג'וזה אנדרה הוא שף ידוע (כולל כוכבי מישלן והכל) שהוא גם כוכב טיקטוק לא קטן, ואדם שאוהב לנסות דברים ולצלם אותם. מאחד הניסיונות האלה צמח המתכון הזה, שמניב את החביתה במיקרו הכי טעימה שלפחות לנו יצא לטעום. מי שלא אוהב מיונז מוטב שלא יתקרב, כי הטעם שלו מורגש, אבל מה שבעיקר מורגש זה המרקם שהוא נותן לחביתה הזו, שהוא רך וענוג וכאילו מוקצף, ובאפס עגול של עבודה. למען ההוגנות חשוב לציין שהמתכון הומצא כחלק משיתוף פעולה של אנדרה עם מיונז הלמנס - כך שהנוכחות המיונזית המאסיבית אינה מקרית, אבל אם קיבלנו עד הדרך מתכון פטנט מגניב, שכל סטודנט נטול כיריים יכול להכין בכוך שלו - אז מה אכפת לנו בעצם.
המצרכים :
אופן ההכנה:1 טורפים את הביצה והמיונז במטרפה טוב טוב, עד שמתקבלת תערובת משיית ואחידה לגמרי. 2 מעבירים לכלי זכוכית שמתאים לשימוש במיקרו (אפשר מלכתחילה לטרוף את הביצה והמיונז בכלי כזה, כמו שעושה השף). מנקים את דופנות הכלי בעזרת לקקן, אם צריך. 3 מכניסים למיקרו לכדקה (הזמן משתנה כמובן לפי המיקרו הספציפי, אצלנו זה לקח בערך 45 שניות), עד שהחביתה יציבה אבל עדיין רכה. 4 משחררים את הדפנות בעזרת סכין ושופכים את החביתה לצלחת. 5 זוללים עם או בלי פרמזן. ** התמונה למעלה להמחשה, אבל כמו שאפשר לראות פה בסרטון, התוצאה די דומה. ** מומלץ להכין בכלי צר יחסית, כדי לשמור על גובהה של החביתה.
בתיאבון! |