1 טורפים היטב את הביצים עם החלב והמלח בקערית (אפשר במזלג או במטרפה).
2 מחממים חמאה (או שמן) במחבת על להבה בינונית-גדולה. מחממים עד שהחמאה נמסה כמעט לחלוטין (בשמן – מחממים כדקה).
3 כשרואים שהחמאה ממש עוד רגע נעלמת, יוצקים פנימה את הביצה הטרופה. לא אמור להיווצר בעבוע חזק מאוד. קצות החביתה אמורים להתחיל להיקרש תוך שתיים-שלוש שניות. אם יש פעילות יתר במחבת – הנמיכו מיד את האש.
4 כדי לזרז את התהליך, על מנת שלא תקבלו חביתה שרופה מלמטה אך נוזלית מלמעלה, ניתן לגרור את שולי החביתה אל המרכז בעזרת כף עץ, להטות את המחבת ולאפשר לביצה החיה למלא את החלל שנוצר.
5 כשהחלק העליון של החביתה נראה קרוש אך עדיין רטוב, מרימים מעט את שולי החביתה, מכניסים תרווד או כלי רחב ושטוח אחר אל מתחת לחביתה ובתנועה אחת בטוחה – הופכים את החביתה.
6 מחכים בין עשר שניות (לחביתה רטובה) לחצי דקה (לחביתה יבשה) ומחליקים את החביתה לצלחת.
למיטיבי לכת: אפשר להוסיף לחביתה גבינות (בולגרית, צהובה, ריקוטה), ירקות (בצל קצוץ, פלפל, תירס, פטריות), עשבי תיבול ועלים (פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, תרד, מנגולד) וכל שילוב ביניהם. אפשר לעשות את זה בשלב הטריפה או לפזר על גבי החביתה אחרי מזיגת הביצה למחבת.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!