1 מחממים תנור לחום של 220 מעלות.2. מחממים מחבת בקוטר 26 ס"מ (שיכולה להיכנס לתנור) על גבי להבה בינונית ומוסיפים כ-2 כפות שמן. מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ומטגנים טיגון קצר. מוסיפים את הפטריות הפרוסות, מערבבים היטב בעזרת כף עץ ומטגנים עד שהפטריות מתרככות והנוזלים מתאדים. מוסיפים לבסוף את קוביות תפוחי האדמה. מערבבים בעדינות כדי לא לרסק את תפוח האדמה ומטגנים עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפטרוזיליה, ממליחים ומפלפלים ומוסיפים את האגוז המוסקט.3. טורפים היטב בקערה את הביצים, ממליחים ומפלפלים. מוסיפים פנימה את הגבינה המגוררת ומערבבים היטב.4. מיישרים במחבת בשכבה אחידה את תערובת תפוחי האדמה והפטריות. יוצקים מעל את בלילת הביצים, מנמיכים את הלהבה ומטגנים כמה דקות עד שהפריטטה מתייצבת בשוליה. מעבירים לתנור לכ-10 דקות של אפייה ועד שהפריטטה מתייצבת ומזהיבה בחלקה העליון. מצננים מעט ומגישים יחד עם סלט וגבינה לבנה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> רוצים לזכות בחופשה זוגית בפריז? לחצו כאן