סמבוסק מרובעהסמבוסק הזה, מהבלוג של ענת אלישע, אולי נראה קצת כמו אגרול, אבל איך שתנעצו בו שיניים תבינו שמדובר בסמבוסק של החיים. עם מלית של גבינות ומעטה דקיק של סילאן - מדובר בחתיכת הברקה
צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen
|
המצרכים :לבצק:
לפתיחה:
למלית:
לציפוי:
אופן ההכנה:
סמבוסק מרובע | צילום:
ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen
1 מערבבים בקערת המיקסר קמח, שמרים, סוכר, חלב ומים. לשים במהירות בינונית כ-2 דקות, מוסיפים מלח ושמן ולשים עוד 7 דקות רצופות. מתקבל בצק מעט דביק, וזה בסדר. 2 מעצבים את הבצק לכדור ומעבירים לקערה משומנת. מכסים ומתפיחים כשעה. 3 מחלקים את הבצק ל-9 כדורים של 100 גרם כל אחד. מכסים ותפיחים 20 דקות נוספות. 4 מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה. 5 פותחים כל כדור עם מעט חמאה לעיגול דק. מניחים מוצרלה (בנדיבות) ובולגרית וסוגרים לצורת אגרול. 6 מועכים מעט את הסמבוסקים וטובלים בסילאן מהול במים ולאחר מכן בשומשום. 7 אופים עד הזהבה עמוקה. המתכון פורסם לראשונה בבלוג של ענת אלישע בתיאבון! |