ופל בלגי עם טריק לאקסטרה קריספיותשני דברים מבדילים את המתכון הזה ממתכונים אחרים לוופל בלגי: אחד זה האינסטנט פודינג בבלילה, שמוסיף לה רכות וטעם, והשני - הטריק הפשוט לשמירה על פריכות מרבית. בקיצור, חובה לנסות
צילום: רעות זומר, cookstock |
המצרכים :ל-6-8 ופלים:
אופן ההכנה:1 מחממים מכשיר/טוסטר לוופל בלגי. 2 ממיסים את החמאה יחד עם החלב 40-50 שניות במיקרוגל. 3 מעבירים לקערה יחד עם שמנת חמוצה, ביצה, סוכר ומלח ומערבבים היטב. 4 מוסיפים קמח, אבקת אפייה ואינסטנט פודינג וניל וטורפים עד שהבלילה אחידה וסמיכה מאוד. 5 בעזרת כף גלידה קפיצית בקוטר 6 ס"מ מניחים מהבלילה בחלק האמצע של מכשיר הוופל (אין צורך לשמן). סוגרים ואופים 4-6 דקות, עד שהוופלים שחומים היטב. מעבירים את הוופלים המוכנים מיד לרשת צינון לדקה-שתיים, בשביל שיהפכו קריספיים. ופל בלגי של רעות זומר | צילום: רעות זומר, cookstockהערות/שדרוגים: ** מגישים עם אבקת סוכר, מייפל, גלידה או ככה כמו שהם. ** אפשר להוסיף חצי כוס סוכר גבישי אחרי הוספת הקמחים. הסוכר הגבישי מתקרמל מלמעלה ונותן לוופל מעטפת אקסטרה קריספית. במקרה זה יש להפחית 2 כפות מהסוכר הרגיל במתכון. * המתכון באדיבות רעות זומר ו-cookstock בתיאבון! |