לחמניות שומשום רכותלחמניות ביתיות פשוטות בטירוף, אבל יחד עם זאת כל כך כל כך טעימות. הן ישדרגו, כמו שהן, כל ארוחה שהיא, ואם אתם רוצים למלא אותן בגבינה, טונה או אפילו בשר טחון - אנחנו האחרונים שנגיד לכם לא![]()
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
|
לפני הכל, הנה כמה כללי ברזל בדרך ללחמניות המושלמות:
קמח: משתמשים בקמח טוב. תמיד. ההבדלים בין סוגי הקמח השונים באים לידי ביטוי במיוחד במאפי שמרים. קמח לחם תמיד יעבוד טוב יותר. אפשר להחליף חצי מהכמות בקמח מלא אם רוצים.
שמן: מוסיף לבצק את המרקם הספוגי - זה שבזכותו הלחמניות רכות.
ביצה: הביצה יכולה להוסיף לבצק עוד טאץ', אבל אם רוצים לטבען את המתכון, דעו לכם שמניסיון אישי אפשר גם בלעדיה. ההברשה בביצה בסוף יכולה להתחלף בשמן. המצרכים (8 מנות):לבצק:
להברשה וציפוי:
אופן ההכנה:1 מערבלים במיקסר עם וו לישה 2 כוסות ושלושת רבעי קמח עם השמרים והסוכר. 2 מוסיפים את המים החמים תוך כדי לישה. מוסיפים את השמן, הביצה (אם משתמשים) והמלח. לשים כ-3 דקות עד לקבלת בצק דביק. מוסיפים עוד 2-3 כפות קמח וממשיכים ללוש עד שהבצק נאסף משולי הקערה אבל הוא עדיין די דביק. מתפיחים חצי שעה. 3 מעבירים למשטח מקומח ולשים ביד עד שהבצק נאסף לכדור יפה. מניחים בקערה, עוטפים בניילון ומניחים מגבת מעל. מתפיחים למשך שעה להכפלת הנפח. 4 מוציאים מהבצק אוויר בתנועות לישה, מחלקים אותו ל-8 חלקים שווים, מכדררים ומסדרים על תבנית עם נייר אפייה. משהים 20 דקות. 5 בינתיים מחממים תנור ל-190 מעלות ומניחים בתחתיתו קערה עם מים ליצירת אדים בחלל התנור. 6 מורחים את הלחמניות בביצה, מפזרים שומשום ואופים כחצי שעה עד להזהבה יפה. מוציאים ומניחים על רשת לצינון עד להגשה.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
![]() |