ג'חנוןלהתעורר בבוקר שבת לריח של ג'חנון, זה כבר שווה את הטרחה![]()
צילום: מטבח ישראלי, הוצאת על השולחן
|
המצרכים (20 מנות):
אופן ההכנה:1 מערבבים קמח ואבקת אפייה בקערה, יוצרים גומה ובתוכה שמים סוכר, דבש ומלח. מוסיפים מים בהדרגה ומערבבים במזלג. לשים 5 דקות בידיים לקבלת בצק אחיד. יוצרים כדור, מכסים במגבת ומשהים שעה מחוץ למקרר. 2 לשים שוב, מכסים ומשהים שעה נוספת. 3 יוצרים מהבצק 20 כדורים בגודל אחיד, מכסים ומשהים חצי שעה. המנוחות האלה חשובות ומפתחות את מרקמו הרך של הבצק. 4 משטחים כל כדור על גבי משטח משומן קלות לעלה דק מאוד. מורחים את הבצק בחמאה מומסת בעזרת מברשת סיליקון. מגלגלים לצורת ג'חנון: מקפלים את השוליים הנגדיים פנימה ואז לגליל. 5 מחממים תנור ל-120-100 מעלות. 6 משמנים סיר ג'חנון ומסדרים את הג'חנונים בצורת שתי וערב. מכסים את הסיר. 7 אופים 13-12 שעות. 8 מגישים עם סלסת עגבניות ליד.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
![]() |