1 מערבבים בקערה את שיבולת השועל, האגוזים, השקדים, גרעיני החמנייה והדלעת, הקוקוס והמלח.
2 ממיסים את החמאה בסיר קטן. מוסיפים את הדבש או הסילאן ומבשלים תוך ערבוב 3-4 דקות.
3 שופכים את תערובת החמאה על תערובת שיבולת השועל והאגוזים ומערבבים היטב.
4 מחממים תנור ל-170 מעלות.
5 משטחים את התערובת על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים במרכז התנור 10 דקות.
6 מערבבים את התערובת בזהירות בעזרת כף עץ, משטחים שוב ואופים 10 דקות נוספות. מוציאים מהתנור ומניחים לצינון.
7 כשהגרנולה מגיעה לטמפרטורת החדר (ולא לפני) מפוררים אותה בעזרת הידיים. מוסיפים את הצימוקים או החמוציות, מערבבים ומאחסנים בצנצנת אטומה. הכמות מספיקה לצנצנת גרנולה גדולה.
8 למוזלי: מרוקנים גביע יוגורט לקערה או כוס גדולה. מפזרים כמות יפה מהגרנולה ומסדרים את הפירות. זולפים דבש, סילאן או מעט מעדן פרי ומגישים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> רוצים לזכות בחופשה זוגית בפריז? לחצו כאן