פנקייק בננהמתכון לפנקייק פשוט ובשרני במיוחד, פנקייק רך במתיקות עדינה, לארוחת בוקר שהיא כולה פינוק לקטנים ולגדולים
צילום: חן שוקרון, מתוקים שלי
|
המצרכים :לכ-8 פנקייקס עבים וגדולים:
להגשה
אופן ההכנה:1 ממיסים את החמאה במיקרוגל. מניחים לצינון קל. 2 מנפים את הקמח ואבקת האפייה לתוך קערה. מוסיפים את הסוכר והמלח. מערבבים היטב. 3 בקערה אחרת טורפים יחד את הביצים, החלב, ותמצית הווניל. בעזרת מזלג מועכים את הבננה למחית ומוסיפים לקערת הרטובים. 4 מוסיפים את החמאה המומסת את תכולת קערת הרטובים אל תוך הקערה עם הקמח. מערבבים עד שהוא נספג כולו בתערובת. 5 מחממים היטב מחבת על גבי להבה קטנה. משמנים מעט את פני המחבת בחמאה מומסת. 6 יוצקים בעזרת מצקת מהבלילה את המחבת. מטגנים למשך כ-2 דקות עד שמופיעות בועות על גבי הפנקייק, הופכים ומטגנים עוד כחצי דקה-דקה. 7 עורמים את הפנקייקס בערמה כדי לשמור על חומם. מפזרים פרוסות בננה ויוצקים סירופ מייפל או שוקולד מעל. מגישים חם. * המתכון לקוח מתוך הבלוג - מתוקים שלי הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |