1 טוחנים דק במעבד מזון את אגוזי הפקאן. מעבירים לקערה ומערבבים יחד עם הקמח, הקינמון הטחון והמלח.
2 מערבלים יחד במיקסר עם וו גיטרה את החמאה הרכה והסוכר עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הביצה ומערבלים שוב. מוסיפים את תערובת הקמח והאגוזים ומערבלים רק עד שנוצר בצק רך מאוד וקצת דביק.
3 מחלקים את הבצק לשניים. מניחים כל חלק על גבי נייר אפייה, מכסים מעל בנייר אפייה נוסף. בעזרת הידיים משטחים מעט את הבצק. נעזרים במערוך ומרדדים את הבצק לעלה דק בעובי של כ-3-4 מ"מ. מעבירים לתבנית אפייה ומקפיאים למשך כ-20 דקות, עד שהבצק מתייצב וניתן לקרוץ ממנו צורות.
4 מחממים תנור ל-175 מעלות. מסירים את נייר האפייה העליון וקורצים צורות מהבצק בעזרת חותכנים. במחצית מהצורות קורצים פתח עגול בעזרת פיית זילוף. מעבירים את הצורות שקרצנו לתבנית מרופדת בנייר אפייה. אם הבצק רך מידי, אפשר להיעזר במרית (ספטולה) או בסכין רחבה כדי להפריד את הבצק מהנייר ולהעביר אותו לתבנית.
5 אופים כ-10 דקות עד שהעוגיות מתייצבות ומזהיבות מעט. את הבצק שנותר מרדדים שוב. במידת הצורך, ניתן להעביר שוב למקפיא לכמה דקות, עד שהבצק יציב שוב ונוח לקריצת צורות נוספות.
6 ההרכבה: מצננים את העוגיות לחלוטין. משדכים לזוגות – עוגייה שלמה ועוגייה עם "חלון". הופכים את העוגיות השלמות ובמרכז כל אחת מניחים כחצי כפית מעדן פרי. את העוגיות עם החלון מפדרים באבקת סוכר. סוגרים עם העוגייה עם החלון כך שהריבה תציץ מעט החוצה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!