לכבוד פרק פתיחת העונה, השופטים שלנו בחרו להכיר את המתמודדים בדרך הטובה ביותר בעיניהם: דרך הבישול. כל אחד מהמתמודדים התבקש להכין מנת היכרות שמאפיינת אותו באופן הכי מדוייק שאפשר. אבל זה לא הכל, בתחרות כמו בתחרות, רגע לפני שהם חשבו שהקושי מאחוריהם, התבקשו המתמודדים להכין מנה נוספת, הפעם- מאולתרת, מאותם חומרי הגלם שהם בחרו למנה הראשונה.
רוצים לבשל כמו המתמודדים? קבלו את המתכונים המלאים:
המתכונים של שלומי אלדר:
קציצות בקר ברוטב עגבניות
תבשיל קציצות בשר עם רוטב פשוט וטעים הוא חתיכת אוכל מנחם. מתכון זריז שיסגור לכם את הפינה של הצהריים בחצי שעה.
למתכון: כרוב ממולא בשר ואורז של שלומי אלדר >>
כרוב ממולא באורז, בשר וצנוברים
עזבו לרגע את הפלפלים הממולאים הנוחים והבנאליים ופנו לירק מאתגר יותר אך משתלם בהרבה של עלי כרוב במלית בשר, אורז וצנוברים.
כרוב ממולא באורז, בשר וצנוברים | צילום: קשת, מאסטר שף VIPלמתכון: קציצות בקר ברוטב עגבניות של שלומי אלדר>>
המתכונים של שלמה שרף:
פילה בקר עם מחית חצילים
יש מאכלים שעם הביס הראשון מחזירים אתכם לשורשים. נתחי פילה בשר צלויים, מוגשים על מצע סלט חצילים מצוין שמזכיר פטה כבד.
פילה בקר עם מחית חצילים | צילום: קשת, מאסטר שף VIPלמתכון: פילה בקר עם מחית חצילים של שלמה שרף >>
חציל ממולא בבשר
כדי ליהנות מהשילוב הנהדר של חצילים ובשר, לא חייבים להכין מוסקה: פרוסות חצילים מטוגנות במילוי פילה בקר, מבושלות ברוטב עגבניות עשיר ומרצה. התוצאה: חלום שמנוני וטעים.
חציל ממולא בבשר | צילום: קשת, מאסטר שף VIPלמתכון: פילה בקר עם מחית חצילים של שלמה שרף >>
המתכונים של שי אביבי:
שקשוקה ארוזה בפיתה
דוקטור שקשוקה בהלם: מאפה מקורי ונהדר של בצק העוטף עגבנייה אפוייה, שבתוכה עדשים, ביצה, תרד וזעתר או בקיצור - שקשוקה משודרגת לעילא איך לא חשבו על זה קודם?
שקשוקה ארוזה בפיתה | צילום: קשת, מאסטר שף VIPלמתכון: שקשוקה ארוזה בפיתה של שי אביבי >>
קסטה מסקרפונה וריבת עגבניות
בא לכם קינוח שהוא לא עוד עוגה בחושה? נסו את הקינוח המיוחד הזה: קסטה של בצק אפוי עם מלית מתוקה של ריבת עגבניות פיקנטית בציפוי קרם אנגלז. עכשיו רק תחליטו מאיזה צד אתם מתחילים לאכול.
קסטה מסקרפונה וריבת עגבניות | צילום: קשת, מאסטר שף VIPלמתכון קסטה מסקרפונה וריבת עגבניות של שי אביבי >>
המתכונים של פנינה טורנה:
סטייק פילה על קרם פורצ'יני
נתח בשר עסיסי ואיכותי הולך נהדר עם פטריות. טוחנים במהירות קרם ערמונים ופטריות פורצ'יני, צורבים את סטייק הפילה צ'יק צ'ק על מחבת והנה - ארוחה שנראית כמו מיליון דולר בכלום עבודה.
סטייק פילה על קרם פורצ'ינ | צילום: קשת, מאסטר שף VIPלמתכון סטייק פילה על קרם פורצ'יני >>
קרפ פורצ'יני על פירה ערמונים וארטישוק אה-לה-רומנה
לפעמים צריך לאכול מנה מושחתת כדי לזכור מאיפה באנו: קרפ עדין במילוי פטריות פורצ'יני, מוגש על מצע פירה ערמונים חם ומלטף לצד לבבות ארטישוק שהוקפצו בשמן זית. פינוק חורפי אמיתי.
קרפ פורצ'יני על פירה ערמונים וארטישוק אה-לה-רומנה | צילום: קשת, מאסטר שף VIPלמתכון קרפ פורצ'יני על פירה ערמונים וארטישוק אה-לה-רומנה של פנינה טורנה >>
למתכונים של עדן הראל:
דג מרוקאי חריף לצד לחם פרנה
אנחנו לא צריכים הרבה יותר מזה: תנו לנו דג ברוטב חריף-חריף בסגנון ים תיכוני, מוגש לצד לחם פרנה מרוקאי אותנטי חם וטרי שנאפה במקום וומבחינתנו יש מזרח תיכון חדש.
דג מרוקאי חריף לצד לחם פרנה | צילום: קשת, מאסטר שף VIPלמתכון דג מרוקאי חריף לצד לחם פרנה של עדן הראל >>
לוקוס בריבת פלפלים
דג טוב כמו לוקוס לא צריך הרבה: עגבניות, שום ויאללה לתנור. כשהוא ייצא משם, נשדך לו ריבת פלפלים מתקתקה בכלום עבודה. יאללה, לשולחן.
לוקוס בריבת פלפלים | צילום: קשת, מאסטר שף VIPלמתכון לוקוס בריבת פלפלים של עדן הראל >>
המתכונים של אבי נוסבאום:
שוק עוף ביין
אוהבים מנות שמצריכות סיר אחד בלבד? זה המתכון עבורכם: שוקי עוף שטוגנו קלות ובושלו ביחד עם ירקות שורש, תימין ובקבוק יין אדום. מכינים תוספת חביבה ליד וזהו, אתם מסודרים.
שוקי עוף ביין | צילום: קשת, מאסטר שף VIPלמתכון שוק עוף ביין של אבי נוסבאום >>
עוף במלח וירקות שורש
מחפשים מנה בסיסית ונהדרת לשבת בלי יותר מדי עבודה? שוקי עוף במלח גס לצד תפוחי אדמה ובטטות שנצלים לאטם בתנור בכלום עבודה.
עוף במלח וירקות שורש | צילום: קשת, מאסטר שף VIPלמתכון עוף במלח וירקות שורש של אבי נוסבאום >>
המתכונים של איה קרמרמן:
מנגולד ממולא בבשר
הנה מנה נחמדה ומקורית לאירוח: עלי מנגולד ממולאים בשר טחון, עגבניות, בצל ופטרוזיליה שטוגנו, שניצל סטייל, עם פירורי לחם וביצה. קצת סלסת עגבניות קלילה ליד ואתם מסודרים.
מנגולד ממולא בבשר | צילום: קשת, מאסטר שף VIP
למתכון מנגולד ממולא בבשר של איה קרמרמן >>
קציצות בתבשיל מנגולד ומש
תבשיל מזין, ביתי ומעט חרפרף של קציצות בקר ברוטב עשיר עם עלי מנגולד ושעועית מש. אורז בצד ויש לכם ארוחה שלמה.
קציצות בתבשיל מנגולד ומש | צילום: קשתלמתכון קציצות בתבשיל מנגולד ומש של איה קרמרמן >>
המתכונים של בטי רוקאווי:
פילה לוקוס בפלפלים ובתיבול הודי עדין
נוסעים קצת מזרחה עם פילה לוקוס מאודה בתיבול קארי ופלפלים מלאי טעם וצבע.
פילה לוקוס בפלפלים ובתיבול הודי עדין | צילום: קשתלמתכון פילה לוקוס בפלפלים ובתיבול הודי עדין של בטי רוקאווי >>
פילה דג צלוי
גם דגים יכולים להיות נשנוש. פילטים של דג מטוגנים בשמן ובחמאה שכל מה שהם צריכים זה נגיעות מלח אטלנטי איכותי ופלפל שחור.
פילה דג צלוי | צילום: קשתלמתכון פילה דג צלוי של בטי רוקאווי >>
המתכונים של דורית רביניאן:
תבשיל פרסי מלא קטניות ועשבי תיבול
המטבח הפרסי ידוע בחיבתו הגדולה לקטניות ועשבי תיבול. תבשיל עשיר שמחבר את שתי האהבות הגדולות האלה יחד למנה עשירה מלאת טעמים.
תבשיל פרסי מלא קטניות ועשבי תיבול | צילום: קשתלמתכון תבשיל פרסי מלא קטניות ועשבי תיבול של דורית רביניאן >>
חביתת תרד ועשבי תיבול
חביתה משודרגת שמחה וירוקה עם תרד, ערימות של עשבי תיבול ומעט שמנת מתוקה. היכונו לאומלט אמיתי.
חביתת תרד ועשבי תיבול | צילום: קשתלמתכון חביתת תרד ועשבי תיבול של דורית רביניאן >>
המתכונים של נועם טור:
סלט חריף ומעיף
מתחשק לכם מנה שהיא הרפתקאה? נסו את הסלט המיוחד הזה המכיל פומלה, פפאיה, עגבניות שרי עור דג מטוגן ועוד המון הפתעות.
סלט חריף ומעיף | צילום: קשת, מאסטר שף VIPלמתכון סלט חריף ומעיף של נועם טור >>
דניס בתנור וסלט פומלה חריף
מה הקשר בין דג לפומלה? תתפלאו, כשהוא אפוי ביחד עם שמן זית, שום ועשבי תיבול ולצד סלט פיקנטי וייחודי, מדובר בשידוך מוצלח במיוחד.
דג בתנור וסלט פומלה | צילום: קשת, מאסטר שף VIPלמתכון דניס בתנור וסלט פומלה של נועם טור >>
למתכונים של נורמן עיסא:
מג'דרה עם פרגיות
מנה עסיסית ועשירה אך עם זאת מזינה? לקחנו: סטייק פרגית בזעתר, מוגש על מג'דרת בורגול ועדשים וטחינה לצד סלט ירוק חריף בשביל הטעם.
מג'דרה עם פרגיות | צילום: קשת, מאסטר שף VIPלמתכונן מג'דרה עם פרגיות של נורמן עיסא >>
מג'דרה מבורגול ועדשים לצד עגבניות, בצל ירוק וחתיכות פרגית
הנה סיר שקשה להתנגד לו: ארוחה שלמה המכילה פרגיות, עדשים ובורגול ועגבניות, שיהיה קצת צבע בצלחת.
מג'דרה מבורגול ועדשים לצד עגבניות, בצל ירוק וחתיכות פרגית | צילום: קשת, מאסטר שף VIPלמתכון מג'דרה מבורגול ועדשים לצד עגבניות, בצל ירוק וחתיכות פרגיתשל נורמן עיסא >>
המתכונים של אתי לוי:
קציצות בקר ברוטב אדום חריף
לפעמים צריך לחזור לבסיס ופשוט ליהנות: קציצות בקר ברוטב פיקנטי ואדמדם בחצי שעה עבודה.
קציצות בקר ברוטב אדום חריף | צילום: קשת, מאסטר שף VIPלמתכון קציצות בקר ברוטב אדום חריף של אתי לוי >>
קציצות דג לוקוס וגרגרי חומוס
הכינו את הלחם הטרי: קציצות מלוקוס, מלך הדגים, שמשכשכות בתוך רוטב חריף עם עגבניות, גרגרי חומוס, פפריקה ושום.
קציצות דג ברוטב אדום חריף | צילום: קשת, מאסטר שף VIPלמתכון דג לוקוס וגרגירי חומוס של אתי לוי >>
מאסטר שף VIP, שלישי, 21:00