ביום שלישי הקרוב תצא לדרך מאסטר שף VIP, וכמו בכל עונה זאת תהיה אותה האהבה האמיתית לבישול, אותו לחץ ממכר, אותם סטנדרטיים בלתי מתפשרים ואותן מנות עוצרות נשימה.
לקראת העונה החדשה שישה בלוגרים מובילים מתחום האוכל וכתב אחד של mako, קיבלו לביתם קופסת הפתעות של מאסטר שף, שבתוכה חיכו להם מצרכים, כתב משימה ונפה מקצועית כשהמטרה ברורה: הכנת קוסקוס של מאסטר שף.
בין המצרכים חיכו בקופסה ירקות שהגיעו מארגון "לקט ישראל", הם נראו קצת מוזר ובאירופה קוראים להם "ירקות מכוערים", אך הם בריאים ומזינים כמו כל ירק חתיך ויפה. הירקות הוצלו משדות חקלאיים ברחבי הארץ, ולולא היו נקטפים על ידי עובדי ומתנדבי הארגון, הם היו מושלכים לפח בשל אי התאמתם לסטנדרטים האסתטיים המקובלים בישראל. כדאי לדעת שלקט ישראל מציל מידי שנה כעשרת אלפים טון ירקות ופירות ומעביר אותם אל כ-140 אלף נזקקים בשבוע דרך 180 עמותות ברחבי הארץ.
קבלו אותם:
מאיר מהבלוג ביסטייל, ועורך המגזין עיתונאוכל
מאיר הכין צנצנת אישית של מרק ירקות עם קוסקוס וחזה עוף: "גרסת שוק נמל יפו מימי הסולטאן סלים הראשון הידוע הכינויו החוש-שקשוקה-מחלוטה-מקלובה".
חני מהבלוג לימון וג'ינג'ר
חני הכינה סלט קוסקוס צבעוני ושמח: "המיוחד בסלט שלנו הוא שבכל ביס תקבלו הפתעה אחרת, מי שאוהב לימון כבוש, בטטה נימוחה בפה, וכן קוסקוס אמיתי הנעשה ביד מיומנת ואוהבת".
דנה מהבלוג בישולי
דנה הכינה פרגיות עם פירות יבשים ברוטב סילאן: "חלטתי להכין מנה בהשראת החג הקרב ובא הלוא הוא ט״ו בשבט ולתת לפירות היבשים מקום נכבד לצד הקוסקוס!"
ירון חבר מערכת mako
ירון הכין קוסקוס עם מרק עוף ממוצא ארגנטינאי: :תוך חצי שעה עמד לו הסיר על האש כשבתוכו חבורה של ירקות בוהקים, עוף, תבלינים ומים. כמה פשוט, ככה ריח מדהים החל להשתלט הבית".
לירז מהבלוג ספר המתכונים שלי
לירז הכינה נתחי פרגית במרינדה על מצע של סלט קוסקוס חם: "מנה טעימה מאוד, פשוטה להכנה ואפילו יכולה להיות דיאטטית יחסית אם אופים את הירקות בתנור עם ספרי שמן, במקום לטגן אותם ומפחיתים בכמות השמן בקוסקוס".
דפני מהבלוג מטבחונט
דפני הכינה חצילים מגולגלים עם בשר ופיסטוקים ברוטב שזיפים ורכז רימונים: השזיפים התמזגו נפלאות עם הרוטב שחדר אף לתוככי החציל והשפיע גם על טעמה של המלית, כך שהמנה יצאה מושלמת".
עפר מהבלוג אוכל אמיתי
עפר הכין קוסקוס של אזיאתים: "אז למי לעזאזל יש את הקוסקוס הכי טעים? "התוניסאים נשבעים שהם המקור וכל השאר מעתיקנים עלובים, ושלהם עדין ולבן כמו החול העדין בחוף של ג’רבה. הטריפוליטאים כמעט לוקחים את זה ללב אבל מתגברים בגבורה ומזכירים שרשמו פטנט על המפרום שבא מעל. המרוקאים רגע אחרי שמתעצבנים, הם מתפוצצים מצחוק על הקוסקוס החיוור של קודמיהם ומסנוורים אותך עם קוסקוס צהוב ורך".
מאסטר שף VIP יוצאת לדרך: יום שלישי הקרוב, 03/02/2015 בשעה 21:00