"זה עדיין מוזר לי", מתקשה שי אביבי לעכל את הטייטל החדש לו כמאסטר שף VIP הראשון, "תמיד נוח לי יותר להיות מספר שתיים שזה מקום מוגן יחסית, מקום ראשון הוא מאוד חשוף, אבל כיפי", הוא צוחק בראיון הראשון שלו לאחר הזכייה.
שי אביבי הוביל כבר מהרגע הראשון: לאחר שהגיש את מנת הגמר הראשונה, המנה הביתית האולטימטיבית, בה הכין כדורי אורז ממולאים בריקוטה ודובדבני אמרנה, העניקו לו השופטים ציון של 34 נקודות - הגבוה ביותר מבין שלושת הפיינליסטים. גם מנת המסעדה שלו, קוביות קולורבי בסיפור תפוז, גרפה מחמאות מהשופטים שהעניקו לו 32 נקודות - מה שהבטיח לו את הכרטיס הראשון לדו-קרב האחרון של העונה.
גם הפעם, למרות לחץ הזמן, הצליח שי להכין מנה מתוקתקת ומקורית של שיפודי ניוקי וירקות צלויים, מנה שגרמה אפילו לשופטים להתעלף ולהכתירה כמנה המושלמת - ובהמשך אפילו להכריז עליו כזוכה הגדול של העונה.
כן, כל ההישגים האלה כשאביבי לכאורה תחת ה"מגבלה", שלטענתו היא בכלל לא מגבלה, של בישול ללא בשר: "זה דווקא שירת אותי, זה צמצם את את טווח ההתלבטות ואיפשר יצירתיות", הוא מתעקש. "אם הבאתי את האפשרות של בישול צמחוני סקסי אז כבר עשינו משהו בתכנית הזאת - תאהבו חיות, אל תאכלו אותן",הוא מסכם.
רוצים להכין את המנה המנצחת של שי? קבלו את המתכון המלא לשיפודי הניוקי והירקות הצלויים
>> לספר המתכונים הצמחוני המלא של שי אביבי - לחצו כאן