שם: שמי אפניאר
מהיכן בארץ: עתלית
תאריך לידה: 19.2.1990
מצב משפחתי: נשוי
מקצוע: הנדסאי אלקטרוניקה, עובד ייצור במפעל מערכות 6 של חברת T פיליפס
חשבון אינסטגרם/פייסבוק: Shemi Afniar, shemiafniar
חמישה דברים שאנשים יופתעו לגלות עליך:
1. אני מכור לפורטנייט מהיום שהמשחק יצא לפלייסטיישן. נכון זה משחק שהוא כביכול של ילדים, אבל האסטרטגיה שם מדהימה.
2. בשיאי שקלתי 115 ק"ג.
3. לפני הקורונה הייתי פריק של נסיעות לחו"ל, משהו כמו 5-6 פעמים בשנה. השותף האידיאלי שלי לנסיעות שהוא החבר הכי טוב שלי הוא אבא שלי.
4. השם שלי הוא קיצור של שמעון על שם סבי,
5. למרות האהבה הגדולה למטבח ולתרבות הערבית, אני עדיין לא דובר את השפה ולומד בימים אלה.
לאיזו אישיות מפורסמת היית רוצה לבשל ארוחה ומה היית רוצה לשאול אותה?
אני חושב שהייתי שמח לבשל לביבי ולאבו מאזן, בתנאי שהיו שמחים לשבת לאותו השולחן יחדיו. בארוחה הזו הייתי יוצר להם את אותו האפקט החברי שנוצר ביני לבין עלי. כששמים דברים בצד ונותנים לאוכל במה, התוצאות יכולות להיות נפלאות.
מהי החוויה הראשונה שאתה זוכר מהמטבח?
הייתי בן 15, חזרתי הביתה מבית ספר ולא אהבתי את מה שההורים השאירו לאכול. יום לפני קניתי בקיוסק של בית הספר פיתה עם קבב וכל כך אהבתי אותה, שניסיתי לשחזר ושמתי כל מה שחשבתי שאמור להיות בקבב. לא התנסיתי בזה לפני והתחושות היו מדהימות.
מה הפדיחה הכי גדולה שקרתה לך במטבח?
לא היו פדיחות גדולות, דברים שגרתיים כמו לשרוף לחמים בתנור או לבשל יתר על המידה. למדתי מהכל.
מה המאכל שלא תסכים לטעום בחיים ולמה?
אני מאוד פתוח לטעמים וסוגי אוכל שונים, הדבר היחיד שאני לא מסוגל לאכול זה כבד עוף. טעמתי בכל כך הרבה צורות ושום דבר לא טעים לי.
אילו שלושה מרכיבים תמיד אפשר למצוא אצלך במטבח?
קמח, שמן זית, יוגורט.
איזה כלי מטבח הוא חובה בעיניך?
סכיני שף גדולות.
מהי העצה הכי טובה שקיבלת בנוגע לבישול?
להיות סבלני ושרק אז התוצאות יגיעו. אני די חסר סבלנות ולמדתי את זה כשהתחלתי לבשל ולעסוק בתהליכי בישול ארוכים כמו עישון בשר.
איזו ביקורת/מחמאה שקיבל ת מהשופטים באודישן, אתה זוכר במיוחד ולוקח איתך להמשך?
קודם כל יום האודישן הוא אחד מרגעי השיא של חיי, ואני לא צוחק. אהבתי שמיכל אמרה שבזכות האוכל שלי והרוח שלי, היא עדיין ממשיכה ליהנות במאסטר שף. המילים של מיכל שם נצרבו בי עמוק, נתנו לי כוחות הכרה ביכולות שלי.
מהי מנת הדגל שלך?
מנסף בסגנון ירדני.
מה המאכל הכי מטורף שיצא לך לטעום?
שאלה קשה מאוד, אכלתי המון מנות שהעיפו אותי. במחשבה ראשונה התשובה היא מדלועה, הוא קינוח פלסטיני שקיים גם בלבנון ובסוריה. הוא מורכב משכבה של אשטה (קרם חלב, דומה למלבי) ועליו תערובת של קדאיף, מיקס אגוזים קלויים.
וידוי קטן לסוף, משהו שעשית במטבח וכדאי ששופטי מאסטר שף לא ישמעו עליו?
אני שונא לקלף שום, וכמעט תמיד קונה שיניים קלופות מראש מהעצלנות.