שם: מיטל רייכל
גיל: 25
מהיכן בארץ: נהריה
תאריך לידה: 19.11.1995
מצב משפחתי: מאורסת
מקצוע: סטודנטית לרפואה שנה חמישית
חשבון אינסטגרם/פייסבוק: meital_raichel
חמישה דברים שאנשים יופתעו לגלות עלייך:
1. רקדתי בלט קלאסי ומודרני במשך 12 שנים.
2. אני לא אוהבת מתוקים או קינוחים אבל מכינה אותם בשמחה.
3. אני חולת אקסטרים - צניחה חופשית, רכבות הרים, רפטינג.
4. פיסלתי בקרמיקה במשך שנים.
5. לרוני ולי יש כלב שהבאנו איתנו מפראג וקוראים לו צ'ארלי.
לאיזו אישיות מפורסמת היית רוצה לבשל ארוחה ומה היית רוצה לשאול אותה?
למלכה אליזבת'. הייתי רוצה לשמוע ממקור ראשון איך היא מעבירה את החיים בארמון, ומה דעתה על הסדרה "הכתר" המבוססת על חייה.
מהי החוויה הראשונה שאת זוכרת מהמטבח?
לפני 12 שנים עזרתי לסבתא שלי להכין כבד קצוץ לקראת ארוחת חג, היא לימדה אותי להשתמש במטחנת בשר ידנית ואני הכנסתי את כל המצרכים לתוך המטחנה בזמן שהיא סובבה. אני חושבת שזו הייתה הפעם הראשונה שבישלתי יחד עם סבתא שלי. היא אף פעם לא רצתה שניכנס למטבח לעזור לה כי היא תמיד רצתה לפנק אותנו.
מה הפדיחה הכי גדולה שקרתה לך במטבח?
אחת הפדיחות הרציניות יותר שקרו לי היו ביום הראשון של מחנה האימונים של מאסטר שף, הכנתי חזרת והיא הרגישה לי לא חריפה מספיק. בזמן שטחנתי אותה, פתחתי את המג'ימיקס כדי להריח ולטעום (מי מריח חזרת שרק נטחנה?!) והריח היה כל כך חריף שנחנקתי, השתעלתי בטירוף וירדו לי דמעות מהחריפות. אין פדיחה יותר גדולה מזאת באמצע סט צילומים.
מה המאכל שלא תסכימי לטעום בחיים ולמה?
אויסטרים, שזה סוג של צדפות שאוכלים אותן חיות עם סקוויז לימון ומלח גס. אין סיכוי שאני אוכל את זה, קשה לי עם המרקם.
אילו שלושה מרכיבים תמיד אפשר למצוא אצלך במטבח?
מלח ופלפל שחור, סילאן וגרידת לימון.
איזה כלי מטבח הוא חובה בעינייך?
סכין שף אחת טובה, זה לגמרי משדרג את חווית הבישול, וקערות - לארגן הכל בקערות, תהליך הבישול הרבה יותר נעים כשמסודר, ככה גם לא מפספסים שום מרכיב במתכון.
מהי העצה הכי טובה שקיבלת בנוגע לבישול?
בשביל שיצא טוב צריך רצון. אני חושבת שזו עצה טובה לא רק בנוגע לבישול. בשביל להצליח בחיים הכלל הראשון זה לרצות וכשרוצים הכל אפשרי.
מה הטריק שלך במטבח שאת לא יכולה בלעדיו?
שיני שום קלופות מהסופר, זה גאוני. תראו לי מישהו שאוהב לקלף שום.
איזו ביקורת/מחמאה שקיבלת מהשופטים באודישן, את זוכרת במיוחד ולוקחת איתך להמשך?
אחת הביקורות היותר מרגשות שקיבלתי הייתה מאייל שני. הוא קרא לי "קילרית". זו מחמאה שבאה יחד עם הרצון לא לאכזב אותו ואת שאר השופטים אחרי ההזדמנות הגדולה שהוענקה לי.
מהי מנת הדגל שלך?
אני מאוד אוהבת מאכלים ממולאים מכל הסוגים ובכל הצורות, אבל כנראה שאם תשאלו את הקרובים אליי המנה הכי מבוקשת היא לגמרי וורניקי.
מה המאכל הכי מטורף שיצא לך לטעום?
מסעדת "מרקטו" של שף עמרי שחר שנמצאת בשוק התורכי בעכו, עושה שילוב בין מטבח איטלקי לים תיכוני ויש בה כמה מנות שלא יוצאות לי מהראש, אבל הכוכבת היא הטורטליני לאבנה וקציפת פרמז'ן. להתעלף.
וידוי קטן לסוף, משהו שעשית במטבח וכדאי ששופטי מאסטר שף לא ישמעו על זה.
לפעמים כשיש צורך בעגבניות לתבשיל, אני משתמשת בעגבניות מקופסת שימורים ולא בעגבניות טריות.