שם: חיים כהן
גיל: 27
מהיכן בארץ: הוד השרון
תאריך לידה: 22.6.1993
מצב משפחתי: רווק
מקצוע: מנהל מכירות
חשבון אינסטגרם/פייסבוק: haimcohen, Haim Cohen
חמישה דברים שאנשים יופתעו לגלות עליך:
1. ירדתי 40 קילו.
2. אני ירושלמי במקור.
3. למדתי בישיבה תיכונית וחזרתי בשאלה בגיל 16.
4. מעדיף אוהל בשטח על פני בית מלון מפנק.
5. יש לי שמונה זוגות נעלי בלנסטון.
לאיזו אישיות מפורסמת היית רוצה לבשל ארוחה ומה היית רוצה לשאול אותה?
האמת שחיים כהן השף הוא האישיות שכל כך רציתי לבשל לה, ולשמחתי הגשמתי את החלום.
מהי החוויה הראשונה שאתה זוכר מהמטבח?
כשהייתי ילד, אמא שלי קנתה לי ספר של רות סירקיס, ושם היה מתכון של פנקייקים שהם היו ההתעסקות הראשונה שלי במטבח. עד היום אני זוכר שהם יצאו מעולה.
מה הפדיחה הכי גדולה שקרתה לך במטבח?
בהמשך לפנקייקים מהספר של רות סירקיס, אחרי שתרגלתי את הפנקייקים ואת כדורי השוקולד, החלטתי שאני עולה רמה וניסיתי את המתכון של קרם הקרמל. ילד בן שבע מנסה לעשות קרמל בפעם הראשונה, כמובן ששרפתי את הסיר וכל המטבח היה מלא בקרמל שרוף. כמובן שמאז רק למדתי.
מה המאכל שלא תסכים לטעום בחיים ולמה?
אני תמיד בעד לטעום הכל. אבא שלי תמיד אמר – 'קודם כל תטעם ואז תחליט אם אתה אוהב או לא'. לכן אין משהו שאני לא אסכים לטעום. אני יכול לומר שחציל זה ירק שלא נהגתי לאכול או לבשל עד שהגעתי לאודישן במאסטר שף.
אילו שלושה מרכיבים תמיד אפשר למצוא אצלך במטבח?
תמיד יהיה לי שמן זית ושמן רגיל, יותר מבקבוק אחד. זרעי כוסברה זה משהו שאני מאוד אוהב ומשתמש בו המון בתיבול שלי, ועשבים – פטרוזיליה, כוסברה, סלרי, מרווה, טימין, את זה תמיד אפשר למצוא אצלי במקרר או באדנית, אני לא מתחיל לבשל בלי זה.
איזה כלי מטבח הוא חובה בעינייך?
אני חושב שיש לי קצת סטייה למוצרי מטבח. מבחינתי, חנות של אביזרי מטבח זאת החנות המושלמת, אז אני באמת אוהב המון דברים. אני חושב שאני הכי אוהב סכיני שף, אני משקיע בהם המון ומתייחס אליהם כאילו הם הילדים שלי.
מהי העצה הכי טובה שקיבלת בנוגע לבישול?
לבשל עם חשק. אם אין לי חשק ורצון טוב לבשל, עדיף שלא אבשל.
מה הטריק שלך במטבח שאתה לא יכול בלעדיו?
לבשל לבד. אני מאוד אוהב את הלבד שלי במטבח. בתור אחד עם בעיות קשב, כשאני מבשל עם מישהו – הרבה יותר קשה לי.
איזו ביקורת/מחמאה שקיבלת מהשופטים באודישן, אתה זוכר במיוחד ולוקח איתך להמשך?
אני חושב שמיכל אמרה שהסמבוסק שלי משמח. זה עשה לי ממש טוב על הלב, זה בסופו של דבר הרצון שלנו – לגרום לאנשים לשמוח באמצעות האוכל.
מהי מנת הדגל שלך?
שאלה קשה מאוד. אני מאמין שאם תשאלו אנשים קרובים אליי הם יגידו לכם שאולי הבולונז שלי.