שם: אבנר רוזנטליס
גיל: 64
מהיכן בארץ: יפו
תאריך לידה: 9.2.1957
מצב משפחתי: גרוש
מקצוע: סוחר אמנות
חשבון אינסטגרם/פייסבוק: Avner Rosenthalis
משהו שאנשים יופתעו לגלות עליך:
למי שלא מכיר אותי - אני אדם מצחיק ויצירתי, וכשמכירים אותי - אני לא מפסיק להפתיע מחדש בכל תחום שאני מתעסק בו.
לאיזו אישיות מפורסמת היית רוצה לבשל ארוחה ומה היית רוצה לשאול אותה?
לאלמודובר – מהיכן הוא מקבל את ההשראה שלו? האם הוא נצמד לתסריט המקורי או שהוא מאלתר תוך כדי הצילומים? האם הוא מצלם סצנות נוספות/אחרות אחרי שהוא עורך את הסרט? מי הציירים שהוא אוהב ואיך הם השפיעו על עבודתו?
מהי החוויה הראשונה שאתה זוכר מהמטבח?
כשהתגרשתי מאשתי הראשונה, בשנת 1987 בניו יורק, עברתי לגור אצל חבר – ברוך. עד אז הכנתי אוכל מדי פעם, בעיקר אוכל בסיסי (שקשוקה, בשרים על הגריל, סלטים וכד'). יום אחד בער לי להכין משהו לאכול. עשיתי מנה פשוטה של עוף בתנור עם תפו"א וירקות. היה לי טעם ברור שרציתי להגיע אליו ונגנבתי שהמנה יצאה בדיוק כפי שרציתי. בהיותי פרפקציוניסט שאף פעם לא היה מרוצה ב-100% ממה שעשיתי, הדבר שימח אותי מאוד ומאז אני מבשל.
מה הפדיחה הכי גדולה שקרתה לך במטבח?
בארוחת ערב עסקית של שמונה אנשים, למנה עיקרית צליתי בתנור שוק של טלה. שהוצאתי את השוק להפתעתי הרבה, היה לשוק ריח נוראי.
מה המאכל שלא תסכים לטעום בחיים ולמה?
בשר של כלב שנהוג לאכול בכמה מדינות באסיה. למה? כי זה כמו להיות קניבל (לאכול מישהו שהוא בבסיסו החבר הכי טוב שלנו).
אילו שלושה מרכיבים תמיד אפשר למצוא אצלך במטבח?
שמן זית, מלח ופלפל.
איזה כלי מטבח הוא חובה בעינייך?
סכין וקרש חיתוך.
מהי העצה הכי טובה שקיבלת בנוגע לבישול?
לא לפחד. לנסות הכול בלי לחשוש שהמנה שאני עושה לא תצא טוב.
מה הטריק שלך במטבח שאתה לא יכול בלעדיו?
האומאמי שלי אלה צירים: ציר עוף, בקר, דגים ועוד.
איזו ביקורת/מחמאה שקיבלת מהשופטים באודישן, אתה זוכר במיוחד ולוקח איתך להמשך?
שאני מאוד חזק בטכניקת הבישול שלי.
מהי מנת הדגל שלך?
אין לי מנה אחת. אני משוויץ במאכלים ה"פשוטים" סלט ירוק, אורז ודגים נאים.