1 האורז: שמים בסיר קטן את האורז והמים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים עד שהמים נספגים והאורז רך, כ-20 דקות. מכבים את האש, מכסים במגבת ומניחים ל-10 דקות.
2 בינתיים מכינים את התחמיץ: מבשלים את כל המרכיבים בסיר קטן רק עד להמסת הסוכר והמלח.
מקררים מעט את האורז ללא מכסה תוך ערבוב בכף עץ ומוסיפים את התחמיץ לאט לאט, לספיגה. טועמים תוך כדי (יכול להיות שאין צורך בכל כמות התחמיץ).
3 הכרובית: מחממים תנור ל-200 מעלות. מערבבים את הכרובית עם פירורי הלחם, שמן זית ומלח וצולים בתנור עד לפריכות, כרבע שעה.
4 הסלק: שמים את הג'ינג'ר ואת הסלק בשתי קלחות קטנות נפרדות. מחלקים את השמן, חומץ האורז, מיץ הלימון, הסוכר והמלח בין שתי הקלחות ומביאים לרתיחה. מבשלים 2 דקות נוספות, מכבים את האש ומניחים לירקות להתקרר בנוזלים. מעבירים לצנצנות ולמקרר.
5 הרוטב: מבשלים את כל המרכיבים יחד עד שהשזיפים מתרככים. מניחים להתקרר, טוחנים לרוטב חלק ומדללים במים לפי הצורך. שומרים במקרר.
6 הרכבת המנה: שמים בצלחת עמוקה 2 כפות גדולות וגדושות של אורז. מסדרים מעל את הירקות והאצות וזורים שומשום קלוי. מגישים עם הרוטב בצד (לחלופין, אפשר להגיש רק עם רוטב סויה ושמן שומשום).
האם איתיאלה היאט בר ששת תיכנס לנבחרת מאסטר שף? צפו בפרקים הבאים וגלו